Ανοικτά θέματα οι αποκαταστάσεις οδοστρώματος και οι διαμορφώσεις πεζοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή της οδού Σάκη Καράγιωργα

“Στον αέρα” η ασφαλής διέλευση

Σε “παγίδα” έχει μετατραπεί η οδός Σάκη Καράγιωργα, αλλά και οι μικρότερες οδοί πλησίον αυτής, καθώς η συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας του οδοστρώματος, αφήνει ανοικτούς κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω περιοχή, όπισθεν Καταναλωτικού Συνεταιρισμού του Νεωρίου διαπιστώνεται η συνεχής φθορά του οδοστρώματος, αφού η διέλευση βαρέων οχημάτων εντείνει τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί. Αποκόλληση τμημάτων ασφάλτου ή και πρόκληση λακκουβών “γεννούν” καθημερινή ανησυχία για την πορεία των δικύκλων κυρίως, αφού κατά τις βραδινές ώρες μάλιστα, δεν είναι ορατό το σύνολο των ζημιών στο οδόστρωμα.

Εκτός των ανωτέρω, η μη υλοποίηση εργασιών για την αποκατάσταση των υφιστάμενων πεζοδρομίων, δεν ευνοεί στην κατεύθυνση της ασφάλειας των πεζών, οι οποίοι πολλές φορές αναγκάζονται να συνυπάρχουν με οχήματα και με φορτηγά.

Τα παραπάνω έχουν τονισθεί επανειλημμένως και από τη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, με την Τεχνική Υπηρεσία να καλείται να δρομολογήσει σχετικές κι απαραίτητες επεμβάσεις επούλωσης.