Δελτίο Τύπου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

TRIMORE Syros Triathlon:"Ελάτε να ξανασυστηθούμε!"

  • Τετάρτη, 17 Μαΐου, 2017 - 13:31

Μια ιδέα που γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2015: “Μια πολυήμερη αθλητική και πολιτιστική γιορτή, η οποία σταδιακά -χρόνο με το χρόνο- θα κατακτά τις καρδιές όλο και περισσότερων ανθρώπων σε Ελλάδα και Εξωτερικό ως ένα event γεμάτο δράση, δυναμισμό, ενθουσιασμό, καινοτόμες ιδέες που γίνονται πράξη και έμπνευση – παρακίνηση!”

Η ιδέα έγινε πράξη τον Ιούνιο του 2016 και έγινε με τόσο όμορφο τρόπο που σήμερα πράγματι έχει καθιερωθεί στο μυαλό των περισσοτέρων Ελλήνων (και αρκετών ξένων) ως το “Must του Καλοκαιριού”!

Η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν καθόλου αξιόλογη αν κοιτούσε μόνο τη μία ενδιαφερόμενη πλευρά! Η επιτυχία αυτή είναι σπουδαία γιατί κοιτά:

  • Τον αθλητή που θα λάβει μέρος και είναι μεταξύ των δυνατών των σπορ αυτών.
  • Τον αθλητή που είναι μεσαίου επιπέδου, προσπαθεί και βελτιώνεται κατακτώντας στόχους του.
  • Τον αθλητή που πρώτη φορά τολμά να μετρήσει τις δυνάμεις του (ιδιαίτερα τον κάτοικο της Σύρου, μικρό ή μεγάλο, που νοιώθει κομμάτι της γιορτής και οικοδεσπότης).
  • Τον συνοδό του αθλητή που, επίσης, αποτελεί επίκεντρο με πλήθος παράλληλων δράσεων με δυνατότητα συμμετοχής του.
  • Τον εθελοντή που επιθυμεί να δείξει το πρόσωπο της ατομικής αφιλοκερδούς συνεισφοράς και της φιλοξενίας.
  • Τον κάτοικο, που ασφαλώς επιθυμεί τη γιορτή στον τόπο του αξιώνει όμως να τυγχάνει σεβασμού.
  • Τον επαγγελματία του νησιού που επιθυμεί να συνεισφέρει κάθε ενέργεια που δημιουργεί όχληση στην επαγγελματική του δραστηριότητα, να έχει όραμα και προσδοκίες ακόμη και γι’ αυτή.
  • Τον χορηγό, υποστηρικτή, αρωγό, πάροχο Αιγίδος που μέσα από τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες του ή τους κοινωνικούς σκοπούς του, ενισχύει με τη συμβολή του τον τόπο.
  • Τον Χορηγό Επικοινωνίας που φροντίζει να φέρνει σε γνώση του κόσμου όλα όσα συμβαίνουν και τον αφορούν, να δίνει πραγματική εικόνα και να δείχνει το δρόμο στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του τόπου.

Η δεύτερη χρονιά που έρχεται, ανεβάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη!

Η διοργάνωση ακούει, μαθαίνει, εφαρμόζει, βελτιώνεται!

Ο θεματικός τουρισμός και συγκεκριμένα ο Αθλητικός - Πολιτιστικός τουρισμός, στο πλαίσιο του οποίου η διοργάνωση τοποθετεί τον εαυτό της με υπερηφάνεια, είναι ένας από τους άπλετους και ανεκμετάλλευτους - αστείρευτους πόρους της χώρας μας. Ίσως από τα ελάχιστα, στα οποία θα μπορούσε να βασιστεί η ελπίδα της ανάκαμψης!

Φιλοδοξία του TRIMORE Syros Triathlon ως θεσμός είναι να αποτελεί μια ανεξίτηλη εμπειρία σε κάθε έναν που έλαβε μέρος σε αυτή με όποιον ρόλο, να υπόσχεται στον εαυτό του και τους γύρω του ότι αποκλείεται να χάσει κάθε επόμενη, να προτρέπει με κάθε ευκαιρία σε φίλους και γνωστούς να μην χάσουν την επόμενη, να μιλά θετικά γι’ αυτή με ενεργητικό τρόπο και τέλος να αποτελεί εστία δυνατής επιθυμίας για όσους δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν!

Οι παράγοντες που θα συντελέσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι όλοι στα χέρια του διοργανωτή, του Δήμου Σύρου -  Ερμούπολης, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ναυτικού Ομίλου Σύρου που συνδιοργανώνουν το event.

Ασφαλώς δεν αρκεί ούτε και η συνεισφορά των ομοσπονδιών ΕΟΜΟΠ, ΚΟΕ και ΕΟΤ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που παραχώρησαν την Αιγίδα τους! Όπως επίσης η αρωγή των μεγάλων Χορηγών (Ζαγόρι, Mercedes-EKKA και Cosmote), πλήθους θεματικών χορηγών, μεγάλων έμπρακτων υποστηρικτών, πρόθυμων υποστηρικτών και φυσικά των Χορηγών Επικοινωνίας.

Η παράμετρος, στην οποία θέλει να εστιάσει η διοργάνωση, είναι ο κάθε ένας από εμάς. Ο κάτοικος, ο επαγγελματίας, ο πολίτης, πέραν ασφαλώς από όλους τους ανωτέρω!

Η δυνατή προτροπή προς όλους είναι: ας γίνουμε ηγέτες στην ασφάλεια και την εξασφάλιση χαρούμενων επισκεπτών!  

Ας γίνουμε υπεύθυνοι για κάθε τι που παρατηρήσαμε γύρω μας και θα μπορούσε να δημιουργήσει θέματα ασφάλειας ή δυσαρέσκειας του επισκέπτη.

Ας καταστεί ευθύνη μας η δρομολόγηση της αλλαγής του, μέσω τουλάχιστον της ενημέρωσης γι’ αυτό.

Η Σύρος κοιτάζει το μέλλον της, μέσα από τα μάτια των δικών της ανθρώπων!

Ετικέτες: