Παρουσίαση της διοργάνωσης “The Authentic Big Blue”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό και η οποία φιλοδοξεί να προσελκύσει συμμετοχές και επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Το «αυθεντικό μπλε» θα χρωματίσει τον κόσμο

Το βίντεο περιέχει σκηνές από τη γαλλική ταινία Le Grand Bleu (1988)

Μια μικρή γεύση από το «Απέραντο Γαλάζιο» και τις ομορφιές της Αμοργού πήραν όσοι βρέθηκαν στην επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης «The Authentic Big Blue» που θα φιλοξενηθεί στο νησί των Κυκλάδων από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Η διοργάνωση είναι εμπνευσμένη από την ταινία «Le Grand Bleu» του Λικ Μπεσόν που γυρίστηκε το 1988 στην Αμοργό και περιλαμβάνει αγώνες ελεύθερης κατάδυσης στην πανέμορφη παραλία της Αγίας Αννας, κάτω από το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Παράλληλα, θα διεξαχθούν οι «Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού» που σκοπό έχουν να αναδείξουν την τοπική κουζίνα και να διευρύνουν την τουριστική περίοδο στο νησί.

Τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο συνθέτης Eric Serra που εμπνεύστηκε τη μουσική της ταινίας «Le Grand Bleu» και ο ηθοποιός Gregory Forstner που υποδύθηκε τον Enzo Maiorca σε νεαρή ηλικία. Στους αγώνες ελεύθερης κατάδυσης θα πάρουν μέρος οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Natalia Zarkova και Pascal Berger.

Η παρουσίαση του «The Authentic Big Blue 2017» πραγματοποιήθηκε στο «House of Wine» στο Χαλάνδρι παρουσία τοπικών παραγόντων και κατοίκων της Αμοργού και πλήθος κόσμου από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο.  Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Βασίλης Σκουντής.

«Η Αμοργός περιμένει με ανυπομονησία»

Κατά την εκδήλωση, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμοργού, κ. Λευτέρης Καραϊσκος, σημείωσε, πως «η Αμοργός περιμένει με μεγάλη λαχτάρα αυτή τη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι είναι μία πάρα πολύ θετική προσπάθεια, ώστε να βγάλουμε το νησί από την εσωστρέφειά του και να το κάνουμε αυτό, με απόλυτο σεβασμό και στην παράδοση και στον πολιτισμό μας και στο φυσικό, αλλά και στο ανθρωπογενές μας περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, Αντιπρόεδρος ΑΙDA Hellas, μιλώντας για τον αγώνα, τόνισε, ότι «η ταινία είναι πασίγνωστη. Οι περισσότεροι δύτες, Έλληνες και ξένοι, έχουν ξεκινήσει βλέποντας αυτή την ταινία να βουτούν και να τους αρέσει η ελεύθερη κατάδυση, οπότε σίγουρα, βλέποντας, ότι θα γίνει ένας αγώνας, στο συγκεκριμένο σημείο, κάτω από το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας, αυτό θα αποτελέσει ένα πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο, έτσι ώστε να μαζευτεί κόσμος. Θα έχουμε και κάποιες πολύ μεγάλες συμμετοχές. Η μία είναι η Natalia Zarkova, που είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά και ο Pascal Berger, επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής, που ευτυχώς για εμάς, έχουν δηλώσει συμμετοχή να έρθουν στον αγώνα μας».

Για το έτερο κομμάτι του Authentic Big Blue, ο κ. Νίκος Δαδίτσιος, υπεύθυνος για τις Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού», υπογράμμισε, ότι «οι Ημέρες Γαστρονομίας Αμοργού, είναι μία μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας του νησιού. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις τοπικές συνταγές, τα τοπικά προϊόντα, τους ανθρώπους, πίσω από αυτά τα τοπικά προϊόντα, με σκοπό να γίνει ένα πολύ μεγάλο γεγονός, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον στο νησί της Αμοργού, γύρω από τις καταδύσεις και τη γαστρονομία».

Ο Έλληνας πρώην διεθνής υδατοσφαιριστής και πρεσβευτής του Authentic Big Blue, κ. Νίκος Δεληγιάννης, ανέφερε, πως «θα συμβάλλω κι εγώ απ’ την πλευρά μου, στο να μπορέσουμε να κάνουμε γνωστό και να προβάλλουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο το γεγονός, κυρίως στον κόσμο του αθλητισμού, έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό και από ανθρώπους της υδατοσφαίρισης».

Τέλος, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργιανών, κ. Άννα Γαννακού, τόνισε, πως «η Αμοργός, όπως ξέρετε, είναι ιστορία, είναι πολιτισμός, είναι θάλασσα, είναι αέρας, είναι θρησκεία, είναι φιλοξενία, πάνω απ’ όλα. Οι Αμοργιανοί το περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία αυτό το γεγονός, συγχαίρουν τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης και δουλεύουν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, για να κριθεί επιτυχημένο και να έχει μία καλή προβολή, τόσο το νησί, όσο και η Ελλάδα».

 

Ετικέτες: