Tinos Running Experience 2017 και Pasta party στο "Olivemagazine"

  • Σάββατο, 24 Ιουνίου, 2017 - 11:22

Στις 10 Ιουνίου διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά ο Ημιμαραθώνιος της Τήνου με τη συμμετοχή ρεκόρ 800 αθλητών όλων των ηλικιών που κατέφτασαν από όλο τον κόσμο. Η παραμονή όμως είχε στο πρόγραμμα πάρτι. Πάστα πάρτι με συνταγές του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου και παραδοσιακό γλέντι με νησιώτικα τραγούδια και χορό.

Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος σε συνεργασία με την εταιρεία «All About Running» και το Δήμο Τήνου είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών, όλων των ηλικιών, από την Τήνο, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τον κόσμο (Κύπρος, Ιταλία, Φιλιππίνες, Ολλανδία, Βρετανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία). Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο καλά χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και της τοπικής κοινωνίας που δίνουν πάντα δυναμικό παρόν σε κάθε σπουδαία διοργάνωση του νησιού. Οι Τηνιακοί φημίζονται για τον εθελοντισμό τους και το έχω διαπιστώσει και στο παρελθόν αφού είχα την τιμή να είμαι καλεσμένη μερικές εβδομάδες πριν και στα Τinos Food Paths, τη σημαντική γαστρονομική διοργάνωση που φέτος ήταν η 3η χρονιά της.

Το Pasta Party
Οι δρομείς πριν τον μεγάλο αγώνα έχουν ανάγκη από ενέργεια. Οι υδατάνθακες είναι απαραίτητοι και η κατανάλωση ζυμαρικών ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. Από την πρώτη χρονιά του Tinos Running Experience έχει καθιερωθεί το Pasta Party που πραγματοποιείται το βράδυ της παραμονής του Ημιμαραθώνιου σαν μια γιορτή καλωσορίσματος των αθλητών στο νησί. Κάθε χρόνο το πάρτι φιλοξενείται από διαφορετικό χωριό και το έργο φέρνει σε πέρας ο εκάστοτε πολιτιστικός σύλλογος με τη συμμετοχή τι άλλο; Εθελοντών.

Τον Αλέξανδρο Παπανδρέου πολλά χρόνια τώρα τον γνωρίζουμε με τη μαγειρική του ιδιότητα, από τη συμμετοχή του κυρίως σε εκπομπές της τηλεόρασης και περιοδικά. Ο Αλέξανδρος όμως εκτός από τη μαγειρική αγαπάει και το τρέξιμο. Προπονείται ανελλιπώς 3 φορές την εβδομάδα και δεν χάνει την ευκαιρία να συμμετέχει σε παρόμοιες διοργανώσεις. Μια εβδομάδα πριν τον είχα συναντήσει στη Σύρο όπου έτρεξε στο Syros Run οικογενειακώς, με την Άννα τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά. Φέτος λοιπόν, έγινε το εξής: Ο Ανδρέας Τσιμέκης, πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου του νησιού του πρότεινε να φτιάξει το μενού του πάρτι. Ο Αλέξανδρος δέχτηκε με χαρά κι έτσι δημιούργησε για την περίσταση 4 σάλτσες με τηνιακά προϊόντα που του έστειλαν πεσκέσι στην Αθήνα και τις οποίες βάφτισε με ονόματα χωριών της Τήνου. Οι αγκινάρες, η κοπανιστή, η γραβιέρα, το χοιρομέρι, το λουκάνικο, το κρίταμο, η κάππαρη κι οι λιαστές ντομάτες Τήνου έχουν τον πρώτο λόγο.

Όλη την Παρασκευή λοιπόν 9/6 ο Αλέξανδρος μαγείρευε παρέα με τις κυρίες του Συλλόγου για το πάρτι που έγινε στο Φαλατάδο και το Σάββατο 10/6 το απόγευμα στις 5.30 περίπου ξεκίνησε από το θεατράκι στο χωριό Βώλαξ όπου έγινε η εκκίνηση για τον αγώνα των 21 και κάτι χιλιομέτρων. Δύσκολος αγώνας, με ανηφόρες, κατηφόρες και ζέστη στον οποίο όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει, αλλά και να κάνει προσωπικό ρεκόρ. Αφού δηλώσω θαυμάστριά του, θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για τις 4 συνταγές που μας εμπιστεύτηκε, μαζί με τις φωτογραφίες τους.

Φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

Για το συνολικό αφιέρωμα πατήστε εδώ.