Reggata ιστιοπλοϊκών σκαφών στην Τήνο

  • Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2019 - 22:11

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού και για την προβολή του στο εξωτερικό και σε συνεργασία με την κ. Julia Cherezova, προσέγγισαν το νησί μας την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019 μία regatta έντεκα (11) ιστιοπλοϊκών σκαφών με πολυπληθές ρώσικο πλήρωμα 80 ατόμων.

Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου είχε αναλάβει τη διευθέτηση της άφιξης των σκαφών, στέλνοντας τα απαραίτητα έγγραφα στο Δήμο Τήνου και στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου, ώστε να υπάρχουν θέσεις ελλιμενισμού και άτομα για την άμεση εξυπηρέτηση των σκαφών.

Την regatta υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Τσιμέκης, η γενική γραμματέας κ. Λουκία Κολλάρου και η ταμίας κ. Πετρίνα Κολλάρου. Στη γιορτή που ακολούθησε, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου Τήνου ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Μίντζας.

Οι Ρώσοι επισκέπτες τριγύρισαν στα γραφικά σοκάκια της πόλης και το απόγευμα από τις 19:00 έως και τις 21:00 διοργάνωσαν διαγωνισμό μαγειρικής. Το πλήρωμα κάθε σκάφους μαγείρεψε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και παρουσίασαν τα δημιουργήματά τους στον προβλήτα του εσωτερικού λιμένα Τήνου. Οι παρευρισκόμενοι έγιναν δοκιμαστές και ψήφισαν για την καλύτερη συνταγή. Όλες οι συνταγές ήταν κατά γενική ομολογία ιδιαίτερα εύγεστες, αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά να τις μαγειρέψουν εν πλω.

"Γευσιγνώστες" από την Τήνο ήταν ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Μίντζας και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανδρέας Τσιμέκης.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των νικητών, αφού δύο συνταγές ισοψήφησαν. Ο Σύλλογος έδωσε στους νικητές από ένα κύπελλο και αναμνηστικά μετάλλια του TINOS RUNNING EXPERIENCE, εξηγώντας την ιστορία των "ΤΗΝΙΑ 1895".

Όλη η γιορτή καλύφθηκε φωτογραφικά και βιντεοσκοπήθηκε από δικούς τους φωτογράφους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Τήνου για την παρουσία του και για την παραχώρηση του Δημοτικού Γηπέδου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου για την παραχώρηση του προβλήτα του εσωτερικού λιμένα Τήνου και τη δωρεάν παροχή νερού και ρεύματος καθώς και το Σωματείο Καβοδετών για την εξυπηρέτηση των σκαφών.

Ετικέτες: