3rd Donoussa Trail Running

  • Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2019 - 13:27

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας ΠΟΣΕΙΔΩΝ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το τρίτο Donoussa Trail Running “Ο Γύρος της Δονούσας” το οποίο θα διεξαχθεί στη Δονούσα Κυκλάδων την Παρασκευή και το Σάββατο 18 και 19 Οκτωβρίου 2019 Την παρασκευή 18/10 θα διεξαχθεί η “Βόλτα στο Σταυρό”.

Μία μικρή διαδρομή μήκους ενός χιλιομέτρου μέσα στα σοκάκια του Σταυρού, του κεντρικού χωριού της Δονούσας. Η “Βόλτα” είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους ντόπιους, μαθητές, επισκέπτες και αθλητές.

Το Σάββατο 19/10 θα διεξαχθεί ο κλασσικός “Γύρος της Δονούσας” μήκους 20χλμ με συνολική υψομετρική διαφορά ανάβασης 1000μ. Πρόκειται για μία πανέμορφη κυκλαδίτικη διαδρομή γύρω από όλη τη Δονούσα, η οπόια διατρέχει το σύνολο των παραδοσιακών μονοπατιών περνώντας μέσα από τα χωριά, τις παραλίες και τον ορεινό όγκο του νησιού. Έτσι ο αθλητής γνωρίζει καλύτερα το νησί και έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους, τα τοπία, το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική της Δονούσας. Φέτος πλάι στη μεγάλη διαδρομή προσθέτουμε και μία καινούρια μικρότερη για τους πιο αρχάριους δρομείς μήκους 9χλμ και συνολική υψομετρική διαφορά 430μ.

Η μικρή διαδρομή κινείται κυκλικά στον ορεινό όγκο του νησιού, είναι εξίσου απαιτητική με τον αγώνα των 20χλμ σε τεχνικές δυσκολίες, αλλά με τη μισή απόσταση και πολύ λιγότερη ανηφόρα. Και οι 2 αγώνες έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού το λιμάνι του Σταυρού.

Σκοπός του Donoussa Trail Running είναι η ανάδειξη του Δικτύου Πολιτιστικών Διαδρομών του νησιού μας και η προσέλκυση εναλλακτικού- αθλητικού τουρισμού στη Δονούσα. Κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης είναι η αγάπη και ο σεβασμός για το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Δονούσας και το Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας:

http://donoussatrailrunning.gr/index.php/el/

Και για εγγραφές ακολουθήστε το link:

http://donoussatrailrunning.gr/index.php/el/dtr-enroll

Και αυτό τον Οκτώβρη... ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ!!

Ετικέτες: