Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένας ακόμη αγώνας δρόμου Syros City Trail

Μία διαδρομή γεμάτη… ιστορία

  • Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 3 Σεπ. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα το αγώνισμα… πόλη το Syros City Trail. Για μία ακόμη φορά οι διοργανωτές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οι αθλητές απόλαυσαν μία κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή. Να σημειώσομε στο σημείο αυτό πως οι αθλητές πέρασαν από τα σοκάκια της Ερμούπολης, πέρασαν από την Άνω Σύρο και επέστρεψαν και πάλι στην κεντρική πλατεία Μιαούλη, όπου ήταν και ο τερματισμός. Οι αθλητές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές διαδρομές. Αρχικά υπήρχε η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων η οποία απευθυνόταν σε αθλητές άνω των 18 ετών, αλλά και για έμπειρους και με μεγάλη αντοχή. Η διαδρομή είχε μέτριο βαθμό δυσκολίας, οι αθλητές κατά τη διάρκεια της απόστασης των 10 χιλιομέτρων έπρεπε να ανέβουν αρκετές εκατοντάδες σκαλάκια.

Η διαδρομή των 3 χιλιομέτρων ήταν αρκετά βατή για όλους όσους ήθελαν να συμμετάσχουν στην διοργάνωση, καθώς  δεν ήταν μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας και μπορούσαν να τρέξουν  αθλητές ακόμη και με μικρή… εμπειρία.

Τέλος, υπήρχε και η διαδρομή των 1000 μέτρων που απευθυνόταν σε αθλητές μικρής ηλικίας και οι οποίοι όπως είδαμε ήταν αρκετοί.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, οι αθλητές όλων των κατηγοριών ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία Μιαούλη, πέρασαν μέσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο και στη συνέχεια ακλούθησαν την πορεία που είχαν τις προηγούμενες ημέρες σχεδιάσει οι διοργανωτές. Στο νησί βρέθηκαν αθλητές που θέλησαν να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του αγώνα και ταυτόχρονα να δοκιμάσουν και τις αντοχές τους στα εκατοντάδες σκαλάκια που έπρεπε να ανέβουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τέλος θα πρέπει να σταθούμε και στην μεγάλη συμβολή των εθελοντών οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην επιτυχία του αγώνα, καθώς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δεν έλειψε τίποτα από όλους όσους συμμετείχαν στον αγώνα. Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής των 10 χιλιομέτρων υπήρχαν διάφορα σημεία ανεφοδιασμού και οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν.