Kea Challenge 2019

  • Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2019 - 13:17

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ορεινός αγώνας τρεξίματος: Kea Challenge, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Cyclades Trail Cup. Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, το νησί της Κέας φιλοξένησε 120 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσίασε τρεις αγωνιστικές διαδρομές στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού.

Διοργανωτές του πρώτου ορεινού αγώνα τρεξίματος: Kea Challenge ήταν ο Δήμος Κέας και η επιχείρηση “Αναβαθμίδες”. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τους φορείς του νησιού, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους συλλόγους και τους κάτοικους, κάνοντας εμφανές το θετικό αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων και κυρίως της εθελοντικής συνεισφοράς.

Ευχαριστούμε όλους και ιδιαίτερα:

To Σύλλογο Γυναικών Κέας «Η ΜΕΛΙΤΗ» με τα ταλαντούχα μέλη του κέντησε τα έπαθλα προσφέροντας έτσι αντικείμενα μοναδικής αξίας στους νικητές.

Το ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΑΣ (Γιάννης Σέρβος- Χοροδιδάσκαλος, Γιώτα Γκουτζαμάνη – υπεύθυνη, Δημήτρης Άτζακας- Τουμπί, Νίκος Σέρβος-Τσαμπούνα, Χόρεψαν: Δημήτρης Κοζαδίνος, Κατερίνα Αυγουστάκη, Γιάννης Τσούρτης, Χρυσούλα Σέρβου, Νίκος Κοζαδίνος, Μαρία Παπαγεωργίου, Κυριακή Τούντα, Κων/να Τσούρτη) που έδωσε μια καταπληκτική παράσταση στο θεατράκι του Λαογραφικού Μουσείου μετά την τεχνική ενημέρωση των αθλητών, αφήνοντας τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η οικογένεια ΜΟΥΖΑΚΗ αγκάλιασε το γεγονός συνεισφέροντας τόσο στο κέρασμα της βραδιάς εκείνης, όσο και στη γνωριμία των αθλητών με το νησί μέσα από την ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο.

Το ΑΤ ΚΕΑΣ που ρύθμισε την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο κατά τη διάρκεια του αγώνα 18 χλμ., και το ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΑΣ που φρόντισε για την παρουσία του ασθενοφόρου και μαζί με την ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ εξασφάλισαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Εθελοντικά βοήθησαν, είτε στελεχώνοντας τους σταθμούς ανεφοδιασμού είτε ως δείκτες των διαδρομών οι: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΕΑΣ, η Ομάδα KEA DARTS, η Έλενα Βλαχάκη γυμνάστρια του Δημοτικού Γυμναστηρίου, και η Άννα Ποδογύρου.

Ευχαριστούμε την αρχαιολόγο, κυρία Τάνια Πανάγου, για την παραχώρηση ενημερωτικού υλικού για τον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ακόμα τις ακτοπλοϊκές εταιρίες ΚΑΡΥΣΤΙΑ Ν.Ε και GOUTOS LINES για τη δωρεάν μετακίνηση των διοργανωτών του αγώνα και τις επιχειρήσεις ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΩΝ, ΚΑΦΕ ΒΑΡΑΔΙ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥΖΑΚΗ, ΚΑΦΕ ΕΝ ΛΕΥΚΩ, ΨΗΝΕΣΑΙ για την υποστήριξη τους. Ευχαριστούμε επίσης την επιχείρηση ΠΛΟΕΣ που με πλωτό μέσο υποστήριξαν τον αγώνα της κατάβασης στην Καρθαία.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι: OAKMEAL, ΡΟΔΙ ΚΕΑΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΕΑΣ, ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ, ΤΟ ΕΚΛΕΚΤΟΝ, ΖΑΓΟΡΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΗΛΙΟΣ, ΕΨΑ, ΝΗΣΟΣ, οι οποίοι προσέφεραν τα προϊόντα τους σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η σηματοδότηση των διαδρομών έγινε από την διοργανώτρια επιχείρηση ΑΝΑΒΑΘΜΙΔΕΣ με την εθελοντική συνεισφορά του Άγγελου Μορφοβασίλη.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης η ομάδα DIADRASIS, με πολύ δημιουργική διάθεση και φαντασία, διοργάνωσε το “Ιουλ…είδα”, ένα πολιτιστικό παιχνίδι γρίφων μέσα στα γραφικά σοκάκια της Ιουλίδας, με στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέας. Ευχαριστούμε τον ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΕΙΩΝ για την παραχώρηση του εξωφύλλου του περιοδικού “Το νησάκι μας η Κέα” για τους σκοπούς του παιχνιδιού. Ευχαριστούμε φυσικά και την κυρία Μαρία Μουζάκη για τη συμμετοχή της στο παιχνίδι και την εξιστόρηση των μύθων της Κέας στους συμμετέχοντες.

Ο Δήμος Κέας φρόντισε να καθαρίσει τις διαδρομές σε όποια σημεία ήταν απαραίτητο. Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο των μονοπατιών της Κέας -ένα από τα τρία αρτιότερα σε σήμανση και χαρτογράφηση των Κυκλάδων- έχει πλέον παραδοθεί στη χρήση των περιπατητών και αποκτά κάθε μέρα περισσότερους φίλους και επαναλαμβανόμενους επισκέπτες περιπατητές. Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου που φρόντισε τα μονοπάτια αλλά και τη μεταφορά των προϊόντων που προσφέρθηκαν στους αθλητές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες! Εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα Kea Challenge