Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στίβου από τον Α.Ο. Πάρου στο γήπεδο της Παροικιάς

Σπουδαίες επιδόσεις από τους μικρούς αθλητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της Παροικιάς στην Πάρο οι αγώνες πολυάθλων για την κατηγορία Κ14 (60 μ. εμπόδια, ύψος, μήκος και σφαίρα) και Αναπτυξιακοί αγώνες για τις μικρότερες κατηγορίες. Διοργανωτής ήταν ο Α.Ο. Πάρου με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων. Ο Στίβος τα τελευταία χρόνια μετά και την καλυτέρευση των υποδομών έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, αφού οι ομάδες των Κυκλάδων έχουν καταφέρει κάθε χρόνο να βελτιώνουν όλο και περισσότερο την αγωνιστική τους παρουσία. Σ’ αυτό βέβαια όπως αναφέρουμε παραπάνω έχει βοηθήσει τόσο η δημιουργία καλύτερων υποδομών, όσο και γιατί έχουν εμπλακεί παράγοντες που αγαπούν τον κλασσικό αθλητισμό. Η Πάρος είναι ένα νησί που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον κλασσικό αθλητισμό και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εικόνα των αθλητών της.

Τώρα όσον αφορά τους αγώνες της Πάρου εκτός από τον τοπικό σύλλογο πήραν μέρος ο Πανναξιακός και ο Ναξιακός. Οι μικροί αθλητές από την πλευρά τους έδειξαν πολύ καλά στοιχεία με τους χρόνους και τα αποτελέσματα να ικανοποιούν τους προπονητές τους.

Η ανακοίνωση από την Προπονήτρια του Α.Ο. Πάρου Μαρία Τσουκνίδα

«Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι αγώνες στίβου, που για μια ακόμα φορά είχαμε τη χαρά να διοργανώσουμε στο νησί μας. Ως οικοδεσπότες είχαμε την οργάνωση των αγώνων σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων. Αγωνίστηκαν αθλητές και αθλήτριες του Α.Ο Πάρου, του Ναξιακού και του Πανναξιακού. 

Στην κατηγορία των Κ14 ο Α.Ο. Πάρου εκπροσωπήθηκε από 6 κορίτσια και στους Αναπτυξιακούς Αγώνες ήταν σύσσωμο όλο το τμήμα της Ακαδημίας μας.
Στην κατηγορία ΠΚ Β’ - Κ14 η Μαυρίδου Λήδα ήταν 2η στο 4θλο ( 60 εμπόδια – ύψος – μήκος – σφαίρα) 
 

Η Μαυρίδου Λήδα ήταν 2η στα 60 μ. εμπόδια και στο άλμα σε ύψος.
Η Μαρίνα Καλαντζή ήταν 3η στα 60 μ. με εμπόδια και 5η στο 4θλο. 
Η Σουάνη Καλλιόπη ήταν 3η στο άλμα σε ύψος και 5η στο 4θλο καθώς είχαν ίσους βαθμούς με την Μαρίνα.
Στην τέταρτη θέση στα 60 εμπόδια τερμάτισε η Ξένια Μανιώτη.

Καταπληκτικά τα πήγανε και οι μικροί της Ακαδημίας μας, στους Αναπτυξιακούς Αγώνες κατακτώντας 3 χρυσά, 4 ασημένια και 6 χάλκινα μετάλλια. Διεξήχθησαν αγώνες 50 μ., 600 μ. άλματος εις μήκος και vortex, συγκεκριμένα:

Χρυσό: 
Ραγκούσης Φοίβος στο vortex
Μπαρμπαρής Δημήτρης 50 μ.
Χορέβα Χρύσα στο vortex

Ασημένιο:
Μπαρμπαρής Δημήτρης στο μήκος
Τσουνάκης Κων/νος στα 50 μ. 
Σαρρής Σημήτρης στο vortex
Κοντοθεοδώρου Λαμπρινή στο vortex

Χάλκινο
Τσουνάκης Κων/νος στο μήκος
Σάββας Κοντός στο vortex
Σάββας Κοντός στα 600 μ.
Φραγκούλη Αγγελόπη στα 600 μ.
Κορτιάνου Άρτεμις στα 50 μ. 
Τσαντάνης Εμμανουήλ στα 50 μ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των συλλόγων για τις νίκες τους και την συμμετοχή τους!!!

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μικρότερους ηλικιακά αθλητές των αγώνων, καθώς όλα τα παιδιά της Α' δημοτικού βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους, καθώς συναγωνίστηκαν με πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές και αθλήτριες!

Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των αθλητών μας, που γέμισαν και φέτος τον μπουφέ με κεράσματα στο τέλος των αγώνων. 
Ευχαριστούμε θερμά τον Παναγιώτη Ιορδάνη, πρόεδρο της Κοινότητας Παροικίας που μερίμνησε για όλα τα οργανωτικά ζητήματα, που του ζητήσαμε. Συγκεκριμένα προσθέσαμε και στα δύο σκάμματα του μήκους άμμο, μερίμνησε για την μεταφορά των φιλοξενούμενων αθλητών από και προς το λιμάνι, για τις χορηγίες χυμών, εδεσμάτων και πακέτων φαγητού γα τους φιλοξενούμενους αθλητές καθώς και στο να υπάρχουν τραπέζια και μεγάλες ομπρέλες στο γήπεδο.

Ευχαριστούμε το Erkina και τον Πετρόπουλο Δημήτρη για την μεταφορά των φιλοξενούμενων αθλητών.
Τον Αλιμπράντη Στέλιο για τα εδέσματα και για τα τραπέζια
Το catering “Μάρω” για τις ομπρέλες.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Ανδρέα Βασταρδή και στον κ. Ασπρολούπο εκπαιδευμένους στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή (που υπήρχε στο στάδιο κατά την διάρκεια του αγώνα), και σε συνεργασία με τον γιατρό του Κέντρου Υγείας Πάρου μερίμνησαν ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες με ασφάλεια.

Ευχαριστούμε θερμά την έφορό μας Μαρουσώ Μπαρμπαρή και τους εθελοντές Τσιγώνια Στέλλα, Σωτηρία Μπατσούρη, που βοήθησαν στην διεξαγωγή των Αναπτυξιακών Αγώνων και τους αθλητές του αγωνιστικού τμήματος που έκαναν χρέη γραμματείας και βοήθησαν στην διεξαγωγή των Αναπτυξιακών Αγώνων και του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Α.Ο.Πάρου και την πρόεδρό μας Μαρία Κουτσονικολή που είναι πάντα στήριγμα και αρωγός στο τμήμα του στίβου.

Οι προπονήσεις μας συνεχίζονται κανονικά για όλα τα τμήματα καθώς αθλητές μας έχουν πιάσει τα όρια για Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Επίσης όσον αφορά τα τμήματα της Ακαδημίας μείνετε συντονισμένοι ... γιατί κάτι νέο και δροσερό θ’ ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, που θα ανακοινώσουμε σύντομα».