Κυκλαδίτικες πρωτιές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου

Δημητράκης και Μίνο κατέκτησαν την πρώτη θέση

Μία ακόμη πολύ καλή παρουσία είχε το τμήμα στίβου του Πανναξιακού, καθώς οι αθλητές του κατάφεραν να διακριθούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Συγκεκριμένα ο Δημητράκης ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου καθώς τερμάτισε πρώτος στα 1.500 μέτρα και ο Χονδροκούκης κατέκτησε την Τρίτη θέση στο άλμα εις ύψος. Επίσης εξαιρετική παρουσία είχαν και οι αθλητές του Α.Ο. Μυκόνου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας. Συγκεκριμένα ο Μάρκος Γκούλιας τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 1.500 μέτρα κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο βάθρο οι Κυκλάδες να έχουν διπλή εκπροσώπηση. Τέλος ο Γιώργος Μίνο κατέκτησε με νέο ατομικό ρεκόρ την πρώτη θέση στα 300 μέτρα στιπλ. Ταυτόχρονα ο Μίνο έγραψε ιστορία αφού την τελευταία 7ετία έχει καταφέρει στις 5 να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Η ανακοίνωση του Πανναξιακού

Η οικογένεια του Πανναξιακού (Δ.Σ Τμήμα στίβου-φίλαθλοι) συγχαίρει την ομάδα στίβου ανδρών-γυναικών  του συλλόγου που στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα (Πάτρα) κατέκτησε ένα χρυσό (Α. Δημητράκης με την εκπληκτική επίδοση 3.39.90΄ στα 1500μ), ένα χάλκινο (Δ. Χονδροκούκης στο άλμα εις ύψος με επανεμφάνιση ύστερα από 5 χρόνια απουσίας) μια 5η θέση (Μ. Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία με επανεμφάνιση ύστερα από 5 χρόνια) και μερικές άλλες καλές εμφανίσεις (Ακτύπης, Κατραούρας) και συνολικά μια πολύ καλή θέση στη γενική κατάταξη παρά τις σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμού της πρωταθλήτριας Μπελιμπασάκη Μαρίας και του πρωταθλητή στα σπρίντ Στεργιούλη Ευθύμιου.

 Θεωρούμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της ομάδας WAFFLE HOUSE,KOUTELIERIS SPAR, Κουμερτάς Μέλι, ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, DOLE και ΥΦΑΝΤΗΣ,BLUESTAR για την σημαντική βοήθεια τους όπως επίσης την SEAJETS την χορηγία των εισιτηρίων σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα .

Τονίζουμε τέλος την σημαντική διευκόλυνση του κ. Δ. Παππα αντιπρόεδρου της ΕΑΣ Κυκλάδων προς την ομάδα όπως επίσης και την αξιόλογη στήριξη του κ. Καρούση Δημήτρη.

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Μυκόνου

Ο Γιώργος Μίνος έγραψε ιστορία και σε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών - Γυναικών καθώς με  επίδοση 9.02.07 (νέο ατομικό ρεκόρ) κατέκτησε την πρώτη θέση στα 3000μ στιπλ, για πέμπτη φορά τα 7 τελευταία χρόνια. 

Ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου έτρεξε μια κούρσα τακτικής με μόνο στόχο την πρώτη θέση την οποία και ήξερε εξ αρχής ότι μπορούσε να κατακτήσει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στην ίδια κούρσα αγωνίστηκε και ο δεύτερος στηπλήστας του συλλόγου μας, ο Ματθαίος Ματζιάρ ο οποίος με 9.38.83 περιορίστηκε στην 9η θέση, ενώ την επόμενη ημέρα αγωνίστηκε στα 5.000μ όπου κατέλαβε την 14η θέση με 15.47.65

Ο Μάρκος Γκούρλιας πήρε μέρος στα 1.500 όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 3.52.88 καθώς ο στόχος του είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση με την εθνική ομάδα στο Ευρωπαίκό κύπελλο σε δύο εβδομάδες.

Στους αγώνες πήρε μέρος και η επταθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου Έμμυ Ιωακειμίδου η οποία με επίδοση 39.50μ κατέλαβε την 14η θέση  στον ακοντισμό των Γυναικών

Το βάπτισμα του πυρός σε σημαντικούς αγώνες πήρε και η νεάνιδα πλέον αθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου η Ελένη Μιχαλοπούλου η οποία με επίδοση 29.23 αγωνίστηκε στον προκριματικό των 200μ γυναικών.

Δεν κλήθηκε στην Εθνική ο Μίνο

Ο Γιώργος Μίνο αν και διανύει μία πάρα πολύ καλή αγωνιστική περίοδο μιας και φέτος μετρά ήδη τέσσερις νίκες στα στιπλ, δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα κάτι που από πολλούς θεωρούνταν δεδομένο. Η διοίκηση του Α.Ο. Μυκόνου με ανακοίνωσή της καυτηριάζει την απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας να μην καλέσει τον αθλητή για τους αγώνες της Πολωνίας.

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Μυκόνου

Τα μέλη και οι φίλαθλοι του ΑΟΜυκόνου μόλις το περασμένο Σάββατο πανηγυρίσαμε για μια ακόμη φορά τη νίκη του αθλητή μας Γιώργου Μίνο ο οποίος κέρδισε την κούρσα των 3000μ στηπλ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών.

Η νίκη του αυτή σε συνδυασμό με τις νίκες του  στις τρείς προηγούμενες κούρσες των στηπλ οι οποίες διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα στο Σχηματάρι (Ευαγγελος Δεπάστας) και στην Πάτρα (Τοφάλεια) πιστοποίησε την πρωτοκαθεδρία του αθλητή μας για την τρέχουσα χρονιά στο αγώνισμα των 3000μ στηπλ.

Θεωρήσαμε δεδομένο εμείς, δηλαδή ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη του Δ.Σ. ότι ο αθλητής Γιώργος Μίνο θα φορούσε επιτέλους τη φανέλα της εθνικής μας ομάδας και θα συμμετείχε με την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων το οποίο θα διεξαχθεί στην Πολωνία σε δύο εβδομάδες. Πληρούσε πλέον, εδώ και δύο χρόνια όλες τις προϋποθέσεις οι οποίες του δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής με τα χρώματα της Ελλάδας.

Με έκπληξη  διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί όταν ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα ονόματα της αποστολής ότι ο αθλητής του ΑΟΜυκόνου δεν συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα.

Θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αθλητής αδικείται για μια ακόμη φορά από την Ομοσπονδία, μετά την άδικη ακύρωση του το 2015, σεβόμαστε την απόφαση του Εθνικού Προπονητή κ. Κουτσιώρα, αλλά εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για το ατόπημα αυτό και ελπίζουμε ότι οι σχέσεις ομοσπονδίας με τον αθλητή μας θα αποκατασταθούν σύντομα με κάποιο τρόπο που θα αναγνωρίζει την προσπάθεια του τα τελευταία χρόνια και το γεγονός ότι έχει γράψει τη δίκη του ιστορία στο αγώνισμα των στηπλ τα τελευταία χρόνια.