Έτοιμος για το Παγκόσμιο της Ντόχα ο Παπαμιχαήλ

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι ανάμενα στους 16 Έλληνες αθλητές που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα του Κατάρ

Ο αθλητής της Μυκόνου θα πάρει μέρος φέτος στα 50 χιλιόμετρα βάδην καθώς με επίδοση 3.56.19 την οποία σημείωσε το Μάιο στη Λιθουανία έχει πιάσει το όριο που του εξασφαλίζει τη συμμετοχή του σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Πρόκειται για την 4η συνεχόμενη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς πήρε μέρος για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο της Μόσχας το 2013.

Ο Παπαμιχαήλ, χωρίς να έχει τη δυνατότητα προετοιμασίας στο εξωτερικό ολοκλήρωσε τις προπονήσεις  του στο Καρπενήσι και τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας, αγωνιστικής αλλά και ψυχολογικής πριν το μεγάλο ταξίδι.

Ο 31χρονος αθλητής του ΑΟΜυκόνου αγωνίζεται στις 28 Σεπτεμβρίου, 10 ημέρες μετά τα γενέθλια του, στις 23:30, τοπική ώρα.

«Πρόκειται για έναν αγώνα ιδιαίτερης δυσκολίας. Δεν είναι μόνο η ώρα διεξαγωγής, δεν είναι μόνο ότι γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου, όταν κανονικά όλες οι μεγάλες διοργανώσεις ολοκληρώνονταν τα προηγούμενα χρόνια μέσα στον Αύγουστο, αλλά κυρίως είναι οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που ενδεχομένως θα λειτουργήσουν ως απρόβλεπτος παράγοντας για πολλούς αθλητές. Ο στόχος είναι ένας, η όσο το δυνατόν καλύτερη μου απόδοση μέσα στον αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο Παπαμιχαήλ.