Δεν αλλάζει κάτι στον αριθμό των ομίλων καθώς η επιτροπή δείχνει… αποφασισμένη παρά τις πιέσεις που δέχεται από τις Ενώσεις

Με οκτώ ομίλου η Γ’ Εθνική

Με οκτώ ομίλους όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αφού η επιτροπή πρωταθλήματος παρά τις αντιδράσεις και τα παράπονα των Ενώσεων δεν δείχνει διατεθειμένη να αυξήσει τους ομίλους. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η επιτροπή πρωταθλήματος έχει δεχθεί πολλά παράπονα και τις έχουν ασκηθεί πιέσεις ώστε να αυξήσει τον αριθμό των ομίλων, όμως κάτι τέτοιο προς το παρών δεν φαίνεται να αλλάζει. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου. Οι Κυκλάδες πάντως τη φετινή χρονιά θα εκπροσωπηθούν με τρία σωματεία, αφού εκτός από την Άνω Μερά που πήρε φέτος το εισιτήριο για την Γ΄ Εθνική, ήδη στην Εθνική κατηγορία ήταν η Θύελλα Καμαρίου και ο Πανθηραϊκός. Η ομάδα από τα Φηρά θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα για τρίτο χρόνο ενώ η Θύελλα για δεύτερο. Πάντως είναι σημαντικό που οι Κυκλάδες τη σεζόν 2019-20 θα έχουν τρεις ομάδες και η ευχή όλων είναι να καταφέρουν να παραμείνουν κιόλας.

22 Σεπτεμβρίου η… Σέντρα

Από εκεί και πέρα οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει μέχρι τις 5 Ιουλίου να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Το δικαίωμα αυτό το έχουν 116 ομάδες από όλη την Ελλάδα.  Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική για όλους.

Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή θα αντικατασταθεί με τον 2ο του ομίλου της Ένωσης στην οποία ανήκει, κι αν δεν μπορεί ούτε ο 2ος ακολουθεί ο 3ος κτλ.

Όπως αναφέρουμε παραπάνω το νέο πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί με βάση την προκήρυξη, επομένως οι όμιλοι θα είναι 8.

Η σέντρα θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου αν δεν αλλάξει κάτι και υπάρξει αναβολή και ορισμός νέας ημερομηνίας.

Τώρα, ο καταρτισμός των ομίλων θα γίνει όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο αριθμός των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Τα εισιτήρια της ανόδου θα  πάρουν 4 από τις 8 ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση, καθώς μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν αγώνες μπαράζ μετά από κλήρωση και θα είναι διπλοί αγώνες.

Η κάθε ομάδα που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα πρέπει να έχει στην ενδεκάδα της έναν παίκτη κάτω των 21 ετών.

Ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει καθώς αυτό θα γίνει μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.

Τέλος, τη σεζόν 2019-20 θα εφαρμοστεί η κάρτα υγείας του παίκτη που θα πρέπει κάθε ποδοσφαιριστής να έχει μαζί του πριν την σέντρα κάθε αγώνα.