Από τον Γιάννη Βλασερό

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Νάξο

  • Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, 2017 - 14:54
  • /   Eνημέρωση: 4 Σεπ. 2017 - 14:56

Πρίν από λίγες ημέρες λειτούργησε η Μονάδα Τεχνητού  Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου.Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό,στη Διοίκηση του Νοσοκομείου καί ιδιαίτερα στον δραστήριο Διοικητή του.

Ένα πολύχρονο αίτημα του Ναξιακού λαού που καλύπτει ανάγκη επιβίωσης αρκετών συμπατριωτών μας νεφροπαθών

λαμβάνει σάρκα καί οστά .

Δίκαιο  είναι να αναφερθεί ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαχρονικής προσπάθειας η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς από την τωρινή Διοίκηση.

Θα ήθελα να αναφερθώ καί στην προσωπική  μου συμμετοχή σ'αυτή την προσπάθεια πού άρχισε πριν περίπου τρία χρόνια όταν ως Αναπλ.Γραμματέας του Τομέα Υγείας τού ΠΑΣΟΚ βλέποντας την μη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου παρά την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή προσκάλεσα και ήλθε στο Νοσοκομείο της Νάξου  ο Αναπλ.Διοικητής της  Β ΥΠΕ Πειραιά.Στη σύσκεψη που επακολούθησε αναγνωρίσθηκε ότι βασική προϋπόθεση  γιά την ασφαλή λειτουργία του  Χειρουργείου,της Μονάδας Τοκετού καί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ήταν η άμεση   λειτουργία της Μονάδας Αιμοδοσίας  του Νοσοκομείου .Αρχισε τότε ένας αγώνας δρόμου από τους εμπλεκόμενους (Β.ΥΠΕ Πειραιά,Διοικητή Εθνικής Αιμοδοσίας,Διοίκησης Νοσοκομείου καί δικής μου )να ληφθεί άδεια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας να διορισθεί και να εκπαιδευθεί ιατρός και προσωπικό πού ολοκληρώθηκε το Μάιο τού 2015.

Επανειλημμένες ήσαν οι αναφορές μου στον ηλεκτρονικό καί γραπτό τύπο καθώς καί ομιλίες μου αλλά καί  η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως "Το παρόν καί το μέλλον τού Νοσοκομείου   Νάξου" το καλοκαίρι τού 2016 καί ειδικής συνεδρίασης στις "Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2017"  τον  Ιούλιο φέτος αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου με επίκεντρο την λειτουργία της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη μεγάλη δωρεάν της ΕΑΣ των

300.000 € γιά την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μετά από θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Ενωσης σε πρόταση μου γιά οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια τιμά την ΕΑΣ πού αποτελεί προσφορά  εθελοντικά εργαζομένων στην Εταιρεία που πρέπει  άμεσα καί κατάλληλα να αξιοποιηθεί από το Νοσοκομείο.

Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας  του Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου σηματοδοτεί ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός γιά την Υγεία των κατοίκων της Νάξου

καί των γύρω νησιών καί σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

*Ο γιατρός Γιάννης Βλασερός είναι

Δ/ντής στην Καρδιολογικη Κλινική του Ιπποκρατείου ΓΝ Αθηνών

καί Γραμματέας της Πολιτικής Νησιωτικών   Χώρων τού ΠΑΣΟΚ