Της Νικολίτσας Αγγελοπούλου

Καταγγελία για τον Σ. Θεοδωράκη στην Κεντρική Επιτροπή του Ποταμιού

  • Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:48

Η ταπεινωτική ήττα  του Σ. Θεοδωράκη στις εκλογές για την ηγεσία του Ν.Φ ήταν η απάντηση των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων  που πίστεψαν ότι το Ποτάμι είναι κάτι διαφορετικό από τα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα  στη χρεωκοπία.
O Σ. Θεοδωράκης  χρησιμοποίησε την  χρεωκοπία της  χώρας και  την αγανάκτηση των πολιτών ως ευκαιρία για να ιδρύσει το πρώτο ιδιόκτητο κόμμα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.
To Ποτάμι που ιδρύθηκε με βασικό σύνθημα «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»,  με προσωπική απόφαση του επικεφαλής έγινε «Ιφιγένεια» για να σωθεί ο παλαιοκομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ.
Η πλειοψηφία των 205 μελών της ΜΕ.ΣΥ.Α αρνήθηκε  να νομιμοποιήσει την καταστατική παραβίαση του Σ Θεοδωράκη με αποτέλεσμα στην συνεδρίαση της, την 10η Σεπτεμβρίου,  να μην συγκροτηθεί απαρτία . Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του κόμματος δεν ακολούθησαν στο ΚΙΝ.Α. Τα περίπου 100-120 μέλη μας που γράφτηκαν στο ΚΙΝ.Α αποτελούν ελάχιστο ποσοστό των 77.000 μελών του νέου κόμματος και επομένως το Ποτάμι με τις δικές του δυνάμεις δεν μπορεί να εκλέξει ούτε έναν σύνεδρο.
 Στρατιώτης πλέον -σύμφωνα με τα δικά του λόγια- στον πολιτικό σχηματισμό που ελέγχεται πλήρως από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, θέλει να σύρει μαζί του όλο το κόμμα αρνούμενος πεισματικά την διεξαγωγή συνεδρίου ΠΡΙΝ από το Συνέδριο του ΚΙΝ.Α.
Με τη συμμετοχή τους όμως στις διαδικασίες του ΚΙΝ.Α ο Επικεφαλής, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τα μέλη του κόμματος που γράφτηκαν στο ΚΙΝ.Α, παραβίασαν το άρθρο 3.1 που απαγορεύει στα μέλη μας να είναι ταυτόχρονα και μέλη άλλου κόμματος.
Για τον λόγο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν νομιμοποιείται:
-να παραμένει επικεφαλής ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝ.Α.
-να καταργεί την αυτονομία του Ποταμιού «ενώνοντας» την κοινοβουλευτική του ομάδα με  αυτήν της ΔΗ-ΣΥ και στερώντας του το δικαίωμα να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές
-να διαχειρίζεται τους οικονομικούς του πόρους και να τους χρησιμοποιεί για πολιτικούς στόχους που καθορίζονται  από την ηγεσία άλλου κόμματος.
-να βγάζει το Ποτάμι από τις δημοσκοπήσεις,  ενώ ταυτόχρονα να εισπράττει την κρατική επιχορήγηση.
 Η ΜΕΣΥΑ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την ένταξη του Ποταμιού στο ΚΙΝ.Α γιατί σύμφωνα με το καταστατικό επέχει μεν θέση Διαρκούς Συνεδρίου, με δικαίωμα να παίρνει μείζονες πολιτικές αποφάσεις αλλά εντός του πλαισίου πολιτικής που έχει αποφασιστεί στο συνέδριο.
Καλώ τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και του προεδρείου της  ΜΕ.ΣΥ.Α να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Καταστατικό και το Νόμο. Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές και φιλοδοξίες του Σ. Θεοδωράκη να μην χρηματοδοτηθούν από τους φόρους των πολιτών. Να δοθούν άμεσα στην δημοσιότητα τα παραστατικά δαπανών της προεκλογικής του εκστρατείας για την υποψηφιότητα στην εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝ.Α.
Καταθέτω την ομιλία μου στο Προεδρείο και αποχωρώ από την συνεδρίαση  για να μην νομιμοποιήσω τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Σ. Θεοδωράκης απέναντι στην πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
 
Νικολίτσα-Λίλη Αγγελοπούλου
Ιατρός Καρδιολόγος
μέλος της ΜΕ.ΣΥ.Α*
υποψήφια Ευρωβουλευτής &  υποψήφια Βουλευτής με το Ποτάμι
 (*Η ΜΕ.ΣΥ.Α είναι η Κεντρική Επιτροπή του Ποταμιού)