Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης

Ανακοίνωση από τον Δημήτρη Μπάιλα
  • Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2018 - 23:39

Επειδή δεν θέλουμε να χαρακτηριστούμε συνεχιστές  Δημαγωγικής Αντιπολίτευσης, όπως ως αντιπολίτευση είχε καθιερώσει και είχε διδάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επειδή το κράτος έχει συνέχεια, περιμέναμε να ακούσουμε την ομιλία του Κου Πρωθυπουργού στα εγκαίνια του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης  των Κυκλάδων με το Ηπειρωτικό Δίκτυο των Κυκλάδων, ώστε τα σχόλιά μας να μη θεωρηθούν δημαγωγικά εάν είχε πει αλήθειες. Όμως, όπως πάντα ο Κος Πρωθυπουργός μας διέψευσε!!
Από την πρώτη φράση της ομιλίας του φάνηκε ο σκοπός της επισκέψεώς του δεν ήταν άλλος παρά, να οικειοποιηθεί ένα έργο για το οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν είχαν ΟΥΔΕΜΙΑ συμμετοχή, παρά μόνο την συνέχιση μιας εργολαβίας που τους παραδόθηκε σε εξέλιξη, την οποία μάλιστα  ολοκλήρωσαν με καθυστέρηση 18 μηνών και με επιπλέον κόστος πλέον των 100 εκατομμυρίων €.!
Ασφαλώς ο Κος Πρωθυπουργός έχει το θεσμικό  δικαίωμα να κάνει τα εγκαίνια ενός έργου, αλλά δεν έχει το δικαίωμα τα πρώτα λόγια της ομιλίας του  να είναι η φράση «Κάναμε πράξη το όραμα 10ετιών».
Το έργο αυτό έγινε με πρόταση της τότε Ν.Α., σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στην ίδια αίθουσα που μίλησε ο Κος Πρωθυπουργός στην Τήνο, και δημοπρατήθηκε επί υπουργίας του Κου Μανιάτη στελέχους της Παράταξής μας.
Εάν δεν γινόταν η ολοκληρωμένη πρόταση από την Νομαρχία, για την οποία μάλιστα ο νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κος Συρμαλένιος ως Ν.Σ. είχε εκφράσει επιφυλάξεις,  και με βάσει την οποία είχαν αποσυρθεί όλες οι προσφυγές των φορέων Σύρου και Τήνου στο Συμβούλιο Επικρατείας, και εάν δεν είχε αποφασίσει το τότε Υπουργείο να υιοθετήσει την πρόταση της Νομαρχίας το έργο να χρηματοδοτηθεί από κεντρικούς  πόρους και όχι από πόρους του προγράμματος της Περιφέρειας, που δεν άντεχε, το έργο δεν θα είχε γίνει ποτέ, μάλιστα από έναν ΑΔΜΗΕ, η πρόταση του οποίου ήταν να διατρέξουν, με ότι αυτό σήμαινε, πυλώνες υψηλής τάσης τα νησιά μας.
Μάλιστα ξοδεύτηκαν επί πλέον 100  δισεκατομμύρια € χωρίς ο σχεδιασμός του συστήματος να εξασφαλίζει στα νησιά Μυκόνου, Τήνου, Άνδρου ρεύμα από δύο κατευθύνσεις.
Όσο για την διαπίστωσή του για το Νεώριο ότι, «ακούσαμε από πολλούς υποσχέσεις» απλά να του θυμίσουμε, ή αν δεν το ξέρει να του το πούμε, ότι το Ναυπηγείο είναι κλειστό δύο χρόνια, ενώ ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει τρία και πλέον χρόνια.
Αλήθεια ποιος μπορεί να δίνει υποσχέσεις εκτός από τους κυβερνόντες;!!
Δεν θα μπούμε στο πειρασμό να σχολιάσουμε όλα τα άλλα που ακούστηκαν, οι πολίτες των Κυκλάδων γνωρίζουν την αλήθεια. Θα περιοριστούμε μόνο στην διαπίστωση ότι για άλλη μία φορά, [όπως, αεροδρόμιο Πάρου, Νοσοκομείο Θήρας,] ο Κος Πρωθυπουργός προσπάθησε να αποκτήσει πολιτικό ανάστημα πατώντας στις πλάτες άλλων.!!!