Τα λασπόλουτρα της προεκλογικής σκοπιμότητας

  • Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2018 - 02:42

Τις τελευταίες μέρες μία φημολογούμενη δυναμική υποψηφιότητα στον χώρο της αυτοδιοίκησης, προκάλεσε την κατάρρευση του ατάραχου προφίλ του ισχυρού περιφερειακού ανδρός, οδηγώντας τον στην απώλεια της, ούτως ή άλλως, «εύθραυστης» ψυχραιμίας του.

Η αγωνιώδης και χονδροειδής προσπάθεια του να παρουσιαστεί ξαφνικά ως  "λαϊκός" και φιλικός, δεν πείθει κανένα.

Επιβεβαιώνει απλά το άγχος που τον έχει κυριέψει απέναντι σε μία ισχυρή υποψηφιότητα, έναντι της διαχρονικής πολιτικής αλαζονείας που τον χαρακτήριζε τα τελευταία 3 ½ χρόνια.

Τα πούρα, τα κουστούμια και η "αυτοκρατορική" συμπεριφορά στις δημόσιες εμφανίσεις, έχουν αντικατασταθεί από ποδιές και τον ίδιο να σερβίρει γιαπράκια, λόπια και τηγανιτές πατάτες σε κάθε τοπική εορτή.

Κυριολεκτικά πολιτική για τα πανηγύρια.

Η αγωνιώδης προσπάθεια, του άλλοτε ακατάδεκτου και υπερόπτη κατόχου του περιφερειακού αξιώματος, να παρουσιαστεί ξαφνικά ως υπηρέτης του λαού, αποδεικνύει ότι αισθάνεται αδύναμος.

Επειδή όμως οι επικοινωνιακές μάσκες δεν αρκούν για να πείσουν και να μεταστρέψουν την αυταρχική εικόνα του, που κατά κόρον έχει επιδείξει στη διάρκεια της θητείας του, πλέον επέλεξε τα ακριβά προεκλογικά λασπόλουτρα του αντιπάλου του, πάντοτε διά καλοπληρωμένων αντιπροσώπων.

Μόνο που η λάσπη, αφήνει ίχνη που οδηγούν απευθείας στο γραφείο του νυν ηγήτορα.

Το άρθρο που επιχειρεί να  "λασπώσει" δημοσιεύτηκε και διακινήθηκε ως χορηγούμενο από ιστότοπο που ανήκει σε συγκεκριμένη δημοσιογράφο, η οποία εσχάτως προσελήφθη από τoν αυτοδιοικητικό φορέα.

Πρόκειται για το δεξί δημοσιογραφικό χέρι του «αφεντικού» και αμείβεται με το ποσό των 3.900 ευρώ μηνιαίως!

Οπότε εύλογα τίθεται το ερώτημα: πρόκειται για δημοσιογραφική εργολαβία λάσπης, ανά άρθρο ή κατ' αποκοπή;

Πρόκειται για ενορχηστρωμένη εκστρατεία σπίλωσης αντιπάλων χρηματοδοτούμενη από τα χρήματα των πολιτών των νησιών;

Πως να εξηγηθεί άραγε ότι ο αγαπημένος των μεγαλοεργολάβων των Αθηνών προσπαθεί να εμφανιστεί ως πολέμιος των συμφερόντων;

Ένας επικεφαλής αιρετός που με απόφαση Ανεξάρτητης Κρατικής αρχής επιβεβαιώθηκε ότι αρέσκεται σε «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Προσπαθεί δηλαδή να δημιουργήσει συνθήκες μειωμένου ανταγωνισμού, που περιορίζουν τις εκπτώσεις και εκ του αποτελέσματος βλάπτουν τις τσέπες των πολιτών, υπέρ προμηθευτών και αναδόχων;

Είναι φανερό ότι ο εκ νέου διεκδικητής του θώκου θα προτιμούσε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν προσχηματικά και χωρίς αντίπαλο, σε συνθήκες που θα ισοδυναμούσαν με απευθείας ανάθεση.

Επιβάλλοντας δηλαδή την ίδια λογική με την οποία διαχειρίστηκε τους φωτογραφικούς του διαγωνισμούς.

Αυτή τη φορά όμως οι υγιείς κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις μπορούν να  εγγυηθούν την εκλογή ενός νέου προσώπου, που με ενωτικό πνεύμα θα διασφαλίσει συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας στα νησιά μας.