"ΣΥΡΙΖΑ: Σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ"

Του περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου, Β. Σιγάλα
  • Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018 - 19:23

Δευτέρα και Τρίτη (22 ΚΑΙ 23 Οκτώβρη) ,το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προγραμματίζουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας όπου υπάρχουν Νατοικές βάσεις ,ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης, για να μην επεκταθούν και για να μην δημιουργηθούν νέες βάσεις όπως πχ. Σύρος – Βόλος κ.λ.π
Αξίζει να αναφέρω τη θέση ενός από τους απόστρατους αξιωματικούς  του Χρήστου Σαλταπίδα, πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού ε.α , ο οποίος λέει ‘’ Η ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε προσπαθούν να επεκτείνουν τις βάσεις τους ακόμη περισσότερο σε βάρος των λαών. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας μας,  παρέδωσαν το λαό ως τροφή στους ιμπεριαλιστές. Η παρούσα κυβέρνηση δίνει ακόμη περισσότερη « γη και ύδωρ» στο αδηφάγο τέρας του ΝΑΤΟ, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να διατηρηθεί για λίγο ακόμη καιρό στην καρέκλα,  που τους έχουν προσφέρει. Αδιαφορεί για τα συμφέροντα του λαού , για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας,  που καταπατούνται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Σαν να μην φτάνουν όσα έχουν ήδη δώσει , προσφέρουν επιπλέον βάσεις και ευκολίες στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ,  που αλέθουν λαούς, διαλύουν τις παραδόσεις τους, καταβροχθίζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους, πουλάνε αντί πινακίου φακής τις ζωές μας, με αντίτιμο τη δική τους καπιταλιστική ευημερία.
Είναι πλέον καιρός, να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καπιταλισμός φέρνει εξαθλίωση και θάνατο για τους λαούς και ευημερία για την άρχουσα τάξη. Δεν πρέπει να γίνουμε η τροφή,  που θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τα ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά τους σχέδια.
Κύριοι της κυβέρνησης, και της αντιπολίτευσης και των λοιπών κομμάτων, οι οποίοι φοράτε παρωπίδες και προσποιείστε ότι δεν βλέπετε τι γίνεται.  Δεν θέλουμε  άλλες βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας. Δεν θέλουμε την υποτιθέμενη προστασία της Ε.Ε  και του ΝΑΤΟ έναντι φανταστικών απειλών, που εσείς οι ίδιοι μαζί με τους ιμπεριαλιστές, δημιουργείτε. Εμείς οι απόστρατοι,  που οι απόψεις μας δεν συνέπιπταν σε  όλα με το ΚΚΕ, ήλθε η ώρα για μαζική  συστράτευση με αυτό , για να περισώσουμε ότι μας έχει απομείνει και για να μπορέσουμε να ξανακτίσουμε όλα, όσα αυτοί γκρέμισαν.  Ήλθε η ώρα να ξαναγίνουμε άνθρωποι. Δεν σηκώνουμε Νατοική σημαία ούτε παραχωρούμε «γη και νερό» στους φονιάδες των λαών. 
 ΟΧΙ σε νέες βάσεις και διευκολύνσεις προς το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να φύγουν και οι ήδη υπάρχουσες».
Η μετατροπή της χώρας από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη και από τη Λάρισα έως την Σύρο και Κάρπαθο σε Αμερικανονατοικό στρατόπεδο που σήμερα παρουσιάζει ο κ. Καμμένος σε ρόλο μεσίτη πολεμικών βάσεων, με επιχειρηματολογία βγαλμένη από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ και του δόγματος Τρούμαν , είναι πολιτική επιλογή σύσσωμης της κυβέρνησης . Όσο για τα προεκλογικά εντός της κυβέρνησης, οικογενειακά καυγαδάκια , αυτά εξυπηρετούν και τους δύο συνεταίρους. Τόσο τον Καμμένο,   για να μαζέψει τα αμάζευτα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αναζητήσει άλλοθι και να κρυφτεί πίσω από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για την προσήλωσή του στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.
Γι αυτό το ΚΚΕ καλεί το λαό να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις του,  ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης,  για την επέκταση και δημιουργία  νέων Νατο-Αμερικανικών  βάσεων.
Κανένας εργαζόμενος , κανένας νέος, κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να ανεχθεί η χώρα μας να μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων.