Άρθρο του Δ. Μπάιλα για την ενδοεπικοινωνία

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019 - 11:49

Πάλι μείναμε μόνο με ένα πλοίο ενδοεπικοινωνίας και ενώ οι βουλευτές σφυρίζουν αδιάφορα οι τοπικοί αμνοί τηρούν ……..σιωπή.
Ήδη έχουν περάσει περισσότερες από 15 ημέρες που το AQUA  JEWEL δεν εκτελεί δρομολόγια,  χωρίς να έχει δρομολογηθεί πλοίο για αντικατάστασή του όπως τόσα χρόνια επέβαλε το ΥΕΝ.  Έτσι στην ουσία, για ένα μήνα πάλι και μπορεί για περισσότερο ο Νομός μας  έχει μείνει μόνο ένα πλοίο για ενδοεπικοινωνία.
Από το 2000 μέχρι το 2010 ποτέ οι Κυκλάδες δεν είχαν μείνει με λιγότερα από δύο πλοία. Συνήθως υπήρχαν τρία και κάποια εποχή με το ΑΡΣΙΝΟΗ, τέσσερα. Ενώ πάντα υπήρχε ο όρος αντικατάστασής τους σε περιόδους ετήσιας συντήρησης με ισοδύναμα πλοία. 
Τώρα τι γίνεται; Η Υποχρέωση αυτή καταργήθηκε;  Έτσι δημιουργούνται τα πλεονάσματα;  Οι βουλευτές του Νομού τι κάνουν; Φοβούνται να μιλήσουν μήπως εκθέσουν τον Υπουργό και την Κυβέρνηση; Και οι τοπικές  αρχές Δήμος και Περιφέρεια γιατί σιωπούν; Γιατί δέχονται να υπονομεύεται η ενότητα του Νομού που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε μετά το 1990;. Γιατί δέχονται τα νησιά μας  σε ότι αφορά την ενδοεπικοινωνία να γυρίσουν σε συνθήκες του 2000;                    Είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά ,αν δεν κάνω λάθος ,που βιώνουμε αυτή την κατάσταση, μάλιστα τις ημέρες του Πάσχα!!  
Το μόνο ελπιδοφόρο είναι ότι, μαζί με το Πάσχα που πλησιάζει, πλησιάζουν και εκλογές και τότε αφού δεν μιλούν οι υπεύθυνοι θα μιλήσουν οι πολίτες!!!!
                                                 Δημήτρης Μπάιλας 
            Π. Νομάρχης, Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Κυκλάδων.