Ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου για την Απάνω Μεριά

  • Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, 2022 - 10:29

Τοποθέτηση δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Άνω Σύρου για τη Natura. 

 

Είμαστε υπέρ του σεβασμού του περιβάλλοντος, όπου ΠΡΩΤΑ και καλύτερα γνωρίζουν να το προστατεύουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες γης της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑΣ όπως το κάνουν πάρα πολύ ΣΩΣΤΑ εδώ και χρόνια ,αλλά και οι φίλοι κυνηγοί, μελισσοκόμοι ,αλιείς αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε ως ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ακρότητες ούτε να τεθούν σε κίνδυνο οι περιουσίες και τα συμφέροντα τόσο των κατοίκων της Απάνω Μεριάς, όσο και κάθε άλλης ανθρώπινης δραστηριότητας, στο μέτρο πάντα των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων ως της χωρικά υπεύθυνης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 

Εκφράζοντας και τους υπόλοιπους Κοινοτικούς Συμβούλους θέλουμε να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ και εμείς ως ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει συμβεί από ΚΑΜΙΑ επίσημη υπηρεσιακή πλευρά από το Δήμο μας, αλλά ούτε έχουμε καλεστεί ως θεσμός να συμμετέχουμε σε ΚΑΜΙΑ από τις πολλές Τεχνικές συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Δημάρχου με επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς, όσο και με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής , κάτι για το οποίο ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ πολύ , αλλά πρωτίστως ΖΗΤΟΥΜΕ να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ οι δημότες και οι κάτοικοι της Απάνω Μεριάς, που είναι οι πρώτοι θιγόμενοι ,αλλά και όσοι ακόμη θίγονται όπως π.χ. κυνηγοί ,κ.α. , για να μπορέσουμε να εκφράσουμε όσο ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ και ποιο ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ τις προτάσεις και απόψεις μας, επ'αυτού του ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟΥ και ΖΩΤΙΚΗΣ σημασίας θέματος Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ μας για την πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη ,όπου η παρέμβασή του ήταν ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗΣ σημασίας για να ΜΗΝ τελειώσει τελείως ΆΔΟΞΑ η χθεσινή Διαβούλευση όπως πήγαινε να εξελιχθεί εις βάρος των κατοίκων και ιδιοκτητών της Επάνω Μεριάς και της ΠΕΔ Κυκλάδων όπου ζητήσανε την ΠΑΡΑΤΑΣΗ της όλης διαδικασίας, για να υπάρχει όσο το δυνατόν ΕΠΑΡΚΗΣ χρόνος.

Πραγματικά η ΑΘΡΟΑ προσέλευση του κόσμου ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ και απολύτως έκδηλα τα συναισθήματα της ΑΓΩΝΙΑΣ και του ΦΟΒΟΥ για τις ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ τους.

Δηλώνω και ΔΕΜΕΥΟΜΑΙ ότι όσο μπορώ εντός ΠΑΝΤΑ των θεσμικών μου αρμοδιοτήτων και όσο θα ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ και με "ΑΦΕΙΝΟΥΝ" οι ΑΝΩΤΕΡΟΙ μου στην ΙΕΡΑΡΧΙΑ της Δημοτικής Αρχής, θα συμμετέχω, παρακολουθώ και θα προασπίζομαι τα  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ,πρωτίστως των Δημοτών μου και ΚΑΤΟΙΚΩΝ της Επάνω Μεριάς ,όσο και κάθε άλλης ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ δραστηριότητας.