Παρέμβαση - ανακοίνωση του τομεάρχη τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Φιορεντίνου ενόψει των εθνικών εκλογών

"Το μέλλον της Μυκόνου είναι αλληλένδετο με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών"

  • Τρίτη, 2 Μαΐου, 2023 - 14:33

Παρέμβαση - ανακοίνωση του τομεάρχη τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Φιορεντίνου ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, με φόντο την ανάπτυξη και την οικονομία των νησιών. 

Η τοποθέτηση

Σε έναν -κατά γενική ομολογία- μοναδικό  τόπο σαν την Μύκονο, είναι αυξανόμενη η τάση για οργανωμένη δόμηση και οικιστικές παρεμβάσεις ευρείας έκτασης. Κατά συνέπεια, η ζήτηση για γη και οικήματα προς εκμετάλλευση, ξεπερνά τα φυσικά όρια του τόπου. Και η  πραγματική αυτή συνθήκη, είναι η  αιτία για τις  ποικίλες οικοδομικές και συναφείς παραβάσεις.

Πράγματι,  υπάρχουν πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο νησί. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συλλήβδην οι  επιχειρηματίες της Μυκόνου κάνουν ανάλογες επιλογές. Οι αυθαιρεσίες αυτές, μπήκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και ακολούθησε νομοθετική ρύθμιση που «πάγωσε» τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός και φυσικά οι αρμόδιες αρχές, ανέλαβαν δράση και κινητοποιήθηκαν άμεσα αντιμετωπίζοντας δυναμικά τις αυθαιρεσίες.

Τώρα, περισσότερο  από ποτέ, εμείς οι Μυκονιάτες με επικεφαλής τις τοπικές αρχές, θα πρέπει να πάρουμε θέση για το μέλλον της Μυκόνου. Όλοι εμείς που ζούμε σε αυτό τον τόπο, φέρουμε ευθύνη για τη διαχείριση των πόρων του. Πρέπει λοιπόν, να αναλογισθούμε πως θα θέλαμε να είναι η Μύκονος μετά από 10 ή και  20 χρόνια. Σε δέκα και πλέον χρόνια που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας, πως θα είναι η Μύκονος που θα τους παραδώσουμε και πόσες δυσκολίες θα τους έχουμε κληροδοτήσει;

Αν αποφασίσουμε ότι ο φυσικός πλούτος και όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν την  Μύκονο τουριστικό προορισμό υψηλών αξιώσεων πρέπει  να διασωθούν, τότε θα πρέπει να δεσμευτούμε ως προς αυτή την επιλογή. Υπεύθυνα και συλλογικά, οφείλουμε να  θέσουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας το νησί μας για να καταστεί επιτέλους ένας βιώσιμος προορισμός. 

Γνωρίζουμε τι πρέπει να πράξουμε γιατί υπάρχουν άριστα διεθνή παραδείγματα. Θα ξεκινήσουμε από τον έλεγχο της σπατάλης ενέργειας, από  πρωτοβουλίες που θα προστατεύσουν και θα αναδείξουν το φυσικό περιβάλλον και θα επιστρέψουμε στην τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με έξυπνες τεχνολογικές εφαρμογές για να γίνουμε μία «έξυπνη» κοινότητα. Θα επαναφέρουμε τις παραδοσιακές καλλιέργειες και τις παραδοσιακές τέχνες στο προσκήνιο.Για να επιτύχουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στον τόπο  μας, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας μία σημαντική παράμετρο. Τις πολιτικές εξελίξεις.

Το μέλλον της Μυκόνου είναι αλληλένδετο με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 21η Μαϊου. Θα πρέπει να αναλογισθούμε το βάρος της επιλογής μας και της ψήφου που θα ρίξουμε στην κάλπη και πως το αποτέλεσμα θα επηρεάσει  το μέλλον όλης της χώρας.

 Δεν είναι ώρα για πειράματα, ανώφελους δισταγμούς και κοντόφθαλμες βλέψεις. Το ζητούμενο  είναι η ευημερία της  χώρας. Η ολοκλήρωση της πορείας της ανάκαμψης της κοινωνίας και της οικονομίας. Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Οι καθαρές λύσεις. Η συστημική διακυβέρνηση των ίσων ευκαιριών για όλους. Η δική μας ευημερία.

 Σε αυτή την τόσο σημαντική για τον τόπο μας περίοδο, ως Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας απευθύνω έκκληση ώστε να στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στην ιεράρχηση των στόχων μας. 

 Προέχουν οι βουλευτικές εκλογές και η εκλογή αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης. Και μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, έχουμε επαρκή χρόνο για να ασχοληθούμε με τις τοπικές αρχαιρεσίες για την εκλογή δημάρχου. Τότε θα έχουμε τη δυνατότητα  να επιλέξουμε τον καλύτερο συνδυασμό για το νησί μας. Αυτό που προέχει τώρα, είναι η εκλογή κυβέρνησης με αυτοδυναμία από τον πρώτο γύρο με καθαρή νίκη.