Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Ποδηλατοδρομία του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου “Η Ρούμελη”

Με “ορθοπεταλιές” αφυπνίζουν... την κοινή γνώμη

  • Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2017 - 19:48

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες “υπερασπιστές” του περιβάλλοντος ξεχύθηκαν στους δρόμους της Σύρου το απόγευμα της Κυριακής συμμετέχοντας με χαμόγελο στην 7η διοργάνωση Ποδηλατοδρομίας του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου “Η Ρούμελη”.

Δίνοντας και φέτος το “παρών” στο προγραμματισμένο ραντεβού τους για την Ημέρα Περιβάλλοντος, παιδιά και αρκετοί γονείς συμμετείχαν στην όμορφη ποδηλατική γιορτή που διοργανώθηκε με σκοπό να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη σχετικά με τη χρήση ποδηλάτου αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με το περιβάλλον και την ανάγκη προάσπισής του.

Καλύπτοντας μία σημαντική διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων από το Δημοτικό Σχολείο του Μάννα έως και την Ερμούπολη έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, προσκαλώντας τον κόσμο να αγκαλιάσει έναν εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης.

Με αξιοσημείωτη προσοχή, μικρά παιδιά συνοδευόμενα από γονείς, μέλη του Συλλόγου και την πρόεδρό τους, Μαργαρίτα Κούτρα στη διάρκεια της διαδρομής ενώθηκαν με τους μικρότερους σε ηλικία ποδηλάτες που ανέμεναν στο ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να “κόψουν” το νήμα της ποδηλατάδας τους στην πλατεία Μιαούλη, όπου και ορίστηκε ο τερματισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέλος της Ποδηλατοδρομίας οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα κι επαίνους.

Ετικέτες: