Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων υποδέχεται τον εφοπλιστικό κόσμο και ανθρώπους της βιομηχανίας

Εντυπωσιακές θαλαμηγοί κατακλύζουν την αρχοντική Σύρο

Πολυτελή κότερα κοσμούν το λιμάνι της Ερμούπολης, προσδίδοντας αυξημένη αίγλη στη φυσική... και γνωστή μοναδική αρχοντική ομορφιά της πρωτεύουσας της Σύρου.

Οι εντυπωσιακές θαλαμηγοί, οι πρώτες εκ των οποίων από το μεσημέρι της Παρασκευής έκαναν την εμφάνισή τους στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, καταπλέοντας στο λιμάνι της Ερμούπολης, εύλογα προσέλκυσαν και προσελκύουν τα βλέμματα των διερχόμενων πολιτών, πολλοί από τους οποίους σπεύδουν μάλιστα να τις φωτογραφήσουν.

Τα yachts που ανήκουν σε εφοπλιστικές οικογένειες, βιομήχανους και σημαντικά πρόσωπα του οικονομικού κύκλου όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, αυξάνονται σταδιακά, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη ορισμένων ακόμη! Αρκετά από αυτά βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, ενώ κάποια έχουν πλαγιοδετήσει και στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων.

Κύριες αφορμές που καθιστούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του εφοπλιστικού κόσμου τη Σύρο κατά το τρέχον διήμερο, αποτελεί η παράσταση “Ο θησαυρός του Μακαρίτη” από τη θεατρική “Ομάδα Θεάτρου 08” που παρουσιάζεται στο θέατρο “Απόλλων” με την την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά, καθώς επίσης και τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης γλυπτικής του Κώστα Βαρώτσου, με τίτλο "Διαστρωματώσεις", το απόγευμα (19.00) του Σαββάτου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η εντυπωσιακή εικόνα στο λιμάνι της Ερμούπολης θυμίζει την αντίστοιχη, προ διετίας, οπότε και με την υποστήριξη του εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνού είχε “ανέβει” στο σανίδι του ιστορικού “Απόλλωνα” η παράσταση “Μεγάλη Χίμαιρα”. Θα ήταν παράλειψη να μην τονισθεί, πως, απόψε ο Δήμος αναμένεται να τιμήσει τον κ. Κομνηνό για τη σταθερή και σπουδαία υποστήριξή του στην πολιτιστική ανάπτυξη της Σύρου, μέσω της οποίας αναπτύσσει και φιλανθρωπική δράση στο νησί, ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Δημότη Σύρου - Ερμούπολης.