Μερικώς δόθηκε απάντηση στις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού της οδού Μπαρμπέτα στην Ερμούπολη

Προσωρινή λύση

Προσωρινή λύση για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και δικύκλων από την οδό Μπαρμπέτα (πλησίον του Νεωρίου) δόθηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, καθώς οι Τεχνικές Υπηρεσίες προέβησαν στη μερική ηλεκτροδότηση φωτιστικών του δρόμου, ο οποίος μέχρι πρότινος παρέμενε στο βαθύ σκοτάδι.

Η ανταπόκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας ως φαίνεται υπήρξε άμεση, μετά από τη γνωστοποίηση του προβλήματος που παρατηρήθηκε από τη διακοπή ηλεκτροδότησης του ναυπηγείου, εκ μέρους του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλου Χρυσαφίδη, ο οποίος έθιξε το πρόβλημα σε δημόσια συνεδρίαση.

Όπως είχε επισημανθεί πρόσφατα μέσω της εφημερίδας, ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος στη συγκεκριμένη οδό ήταν “ορατός” με δεδομένη την αυξημένη ροή οχημάτων και δικύκλων, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, αφού κάθετα προς αυτήν βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης του Μπαμπαγιώτειου.

Όπως κατέστη σαφές από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Φραγκίσκο Βακόνδιο, αν και για την αντιμετώπιση του θέματος συνολικά, απαιτείται νέο δίκτυο, αφού μέχρι προσφάτως η οδός Μπαρμπέτα ηλεκτροδοτούταν από το δίκτυο του ναυπηγείου, ωστόσο, η δυνατότητα ηλεκτροφωτισμού από μερικά φωτιστικά σε βασικά σημεία του δρόμου, αποδεικνύεται προς το παρόν μία επαρκής λύση.