Υπολοποίηση εργασιών χωρίς αποκατάσταση του λιθόστρωτου τμήματος σε είσοδο κατοικίας στην Άνω Σύρο

Δυσχεραίνεται η διέλευση

Μήνας τείνει να συμπληρωθεί από την υλοποίηση των προγραμματισμένων και απαιτούμενων εργασιών σε λιθόστρωτα και πλακόστρωτα τμήματα της Άνω Σύρου για την προώθηση των απαραίτητων παρεμβάσεων σε επίπεδο βελτίωσης της δυνατότητας τηλεπικοινωνίας, με ορισμένα εξ αυτών μέχρι σήμερα να μην έχουν αποκατασταθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σημείο της φωτογραφίας στους πρόποδες του μεσαιωνικού λόφου της Άνω Σύρου και συγκεκριμένα λίγα μέτρα πιο κάτω από τον Ι.Ν. του Αγίου Σεβαστιανού, σε μεγάλη έκταση του οποίου παραμένουν οι προειδοποιητικοί κώνοι, αλλά και οι ενημερωτικές πινακίδες, χωρίς να βρίσκονται σε εξέλιξη νεότερες εργασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος.

Χρήσιμη θα ήταν από κάθε άποψη η άμεση αποκατάσταση του εν λόγω τμήματος, δεδομένου ότι από το σημείο διέρχονται κυρίως ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι και στηρίζονται στους τοίχους των σπιτιών για να βοηθηθούν στο βάδισμά τους, ενώ επιπρόσθετα, καθίσταται σχεδόν αδύνατη η έξοδος ηλικιωμένης κυρίας από το σπίτι της, αφού ακριβώς στην είσοδό της, έχει τοποθετηθεί μία σιδερένια πλάκα.

Πέραν των ανωτέρω, θα πρέπει να αναφερθεί πως η αποκατάσταση του τμήματος με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο, θα έρθει να ενισχύσει από άποψη καλαισθησίας τον μικρό δρόμο που οδηγεί προς την καρδιά και το ύψωμα του μεσαιωνικού οικισμού, από το οποίο τη θερινή περίοδο διέρχονται και αρκετοί επισκέπτες.