Τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής στην οδό Ανδρέα Συγγρού, πλησίον του κληροδοτήματος Άννης Κουτσοδόντη για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ασφάλεια κατά τη διέλευση

Στη διάθεση των πολιτών έχει δοθεί ξανά η οδός Ανδρέα Συγγρού πλησίον της πλατείας Μιαούλη, μετά από την τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής η οποία και εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των πεζών, κατόπιν του σοβαρού περιστατικού κατάρρευσης τμήματος στο κληροδότημα Άννης Κουτσοδόντη.

Άμεσα, μετά την πτώση τοίχου στο εσωτερικό του ιστορικού κτιρίου οι αρμόδιες Αρχές είχαν πάρει αποφάσεις εφαρμογής του συνόλου των μέτρων που επιβάλλονταν προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση του κτιρίου, να καταγραφούν οι ανάγκες γι αυτό, αλλά και να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, λήφθηκε η απόφαση απαγόρευσης της διέλευσης των πεζών από την οδό Ανδρέα Συγγρού έως ότου να γινόταν άρση της επικινδυνότητας και να ήταν εφικτή η ασφαλής μετακίνηση των πεζών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται πλησίον του κληροδοτήματος.

Προσφάτως, από την πλευρά του Δήμου υπήρξε μέριμνα για τη μικρή οδό, με την αρμόδια Υπηρεσία να τοποθετεί κατάλληλες μεταλλικές κατασκευές, που κρίθηκε πως επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών από την οδό Ανδρέα Συγγρού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η εν λόγω κατασκευή που παραπέμπει σε μία μικρή στοά κάτω από την οποία ήδη μετακινούνται απρόσκοπτα οι πεζοί, θα παραμείνει έως ότου υπάρξει εξέλιξη σχετικά με το ιστορικό κτίριο πλησίον της πλατείας Μιαούλη.