Φιλανθρωπικό παζάρι για την υποστήριξη παιδιών με αναπηρίες από τους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Μυκόνου

Η Αγάπη έγινε Πράξη

Την αγκαλιά της σε παιδιά με βαριές νοητικές και σωματικές αναπηρίες άνοιξε η οικογένεια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μυκόνου.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης τους, παιδιά και παιδαγωγοί έκαναν την αγάπη τους… πράξη, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες του νησιού να συνδράμουν στην επίτευξη ενός καλού σκοπού.

Με πολλή αγάπη, έμπνευση και φαντασία οι μικροί μαθητές δημιούργησαν πρωτότυπα αντικείμενα και δώρα με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού σωματείου «Κιβωτός της Αγάπης», που εδρεύει στην Πάτρα.

Σκοπός του Σωματείου είναι η ανάπτυξη αγαθοεργού δράσης και συγκεκριμένα η ίδρυση και λειτουργία Ιδρυμάτων πρόνοιας αναξιοπαθούντων  ανθρώπων.

Περίθαλψη σε παιδιά από όλη τη χώρα

Από το 1973, λειτουργεί υπό την αιγίδα της «Κιβωτού Αγάπης» το Άσυλο Χρονίων Παθήσεων Παίδων, «Γαλήνη Ανάπηρων Παίδων» το οποίο παρέχει κλειστή περίθαλψη σε άτομα από όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα, το Ίδρυμα συνδράμει κυρίως πολύτεκνες οικογένειες, αναλαμβάνοντας το βάρος της ανατροφής παιδιών με τόσο σοβαρά προβλήματα και απαλλάσσοντάς τες κατ’ επέκταση από το κοινωνικό στίγμα που επηρεάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των υπολοίπων παιδιών της οικογένειας.

Σε συνεργασία δε με το Σύλλογο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» εφαρμόζονται προγράμματα ψυχαγωγίας για όσα παιδιά είναι δυνατή η μετακίνηση τους,  όπως ολιγοήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία της περιοχής κατά την θερινή περίοδο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, ημερήσιες εκδρομές , γεύματα σε εστιατόρια ή σε σπίτια μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολίτες.

 

Κοινωνική ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών

Το παζάρι αγάπης και υποστήριξης παιδιών με αναπηρίες που διοργάνωσαν οι Παιδικοί Σταθμοί της Μυκόνου, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μπροστά από το Κοινοτικό Κατάστημα του φιλόξενου χωριού «Άνω Μερά».

Η αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία αποτελεί «καρπό» των δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του παιδαγωγικού προγράμματος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μυκόνου, οι οποίοι μεριμνούν για την κατάρτιση των παιδιών όχι μόνο σε γνωστικό, αλλά σε κάθε επίπεδο. Σημαντικός στόχος τους είναι η κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών, μέσω της παροχής ερεθισμάτων για ενεργή συμμετοχή στη ζωή του κόσμου που μεγαλώνουν. Σημειώνεται μάλιστα πως κατά το παρελθόν οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν επίσης συνδράμει στο έργο των Παιδικών χωριών SOS, του «Χαμόγελου του Παιδιού», του «Make a Wish Ελλάδας» κ.α.