Ζεστό και οικογενειακό κλίμα στην κοπή πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου

«Η τοπική κοινωνία συνεχίζει να δίνει την αγάπη της»

  • Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2018 - 06:24

Το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια όλων για τη δημιουργία μίας καλύτερης κοινωνίας και μιας ζωής, γεμάτης όνειρα και ελπίδα, θα βάλει και τη νέα χρονιά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου, ο οποίος έκοψε χθες το πρωί την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προς τιμήν του προστάτη του Συλλόγου, Αγίου Αρσενίου εκ Πάρου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευαγγελία Ζαχάρη εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία γνώριμων και αγαπημένων προσώπων στην εκδήλωση, που φανερώνει ότι παρά την κοινωνική και οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα μας, η τοπική κοινωνία δεν έχει στερήσει ακόμα από τα μέλη της την υποστήριξη, την αλληλεγγύη, τη βοήθεια και την αγάπη.

Αμέσως μετά τον σύντομο απολογισμό δράσεων της χρονιάς που πέρασε, η κ. Ζάχαρη κατέστησε γνωστό ότι για το 2018, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου θα συμμετέχει στην παρουσίαση παραδοσιακών αποκριάτικων χορών, την Τσικνοπέμπτη στην πλατεία Μιαούλη και θα πραγματοποιήσει τον προσεχή Ιούνιο το καθιερωμένο πανηγύρι του στον Πάγο. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν, μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορευτική ομάδα του Συλλόγου με δάσκαλο τον Μάκη Μπέτση και η ομάδα πολυφωνικού τραγουδιού με δασκάλα την Ελένη Μπαΐλη, συνεχίζουν για 8η και 5η χρονιά αντίστοιχα τη δράση τους, πραγματοποιώντας μαθήματα μία φορά την εβδομάδα.

Τηρώντας το έθιμο που η ηπειρώτικη οικογένεια χρυσώνει κάθε νεογέννητο παιδί, ο Σύλλογος καλωσόρισε φέτος ένα νέο μέλος της, την κόρη του Μάκη Μπέτση και στη συνέχεια τίμησε τα παιδιά μελών του που εισήχθησαν φέτος σε ανώτατες και ανώτερες σχολές της χώρας μας (Φίλιππας Γεώργιος, Κώτσια Κωνσταντίνα, Ξένος Οδυσσέας, Δαμιανός Αλέξης).

Τέλος, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον φίλο και μέλος του, κ. Βασίλη Δήμου, «Ηπειρώτη στην καρδιά» για την αγάπη, τη βοήθεια και την αμέριστη στήριξή του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειακός σύμβουλος Μάρκος Δαδάος, ο Αντιδήμαρχος Φραγκίσκος Βακόνδιος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας, Δημήτρης Νταλαχάνης.