Μεγάλος ο αριθμός των τουριστικών σκαφών που έκαναν «στάση» στην Ερμούπολη λόγω της κακοκαιρίας

Το ασφαλέστερο λιμάνι στο Αιγαίο

Καταφύγιο στο λιμάνι της Σύρου βρήκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρκετά σκάφη αναψυχής, που λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας επέλεξαν την Ερμούπολη ως τον ασφαλέστερο προορισμό για την προσωρινή διαμονή τους.

Η εικόνα των ελλιμενισμένων σκαφών με ελληνικές και ξένες σημαίες, από τη θέση Βήχου έως και το Ξενοδοχείο Ερμής αποτέλεσε «ουράνιο τόξο» μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις για όσους βρέθηκαν στο κέντρο της Ερμούπολης και αντίκρυσαν αυτό το θέαμα.

«Η καθημερινή άφιξη όλο και περισσότερων θαλαμηγών και τουριστικών σκαφών, που είναι διπλάσια από πέρυσι, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ασφάλεια που προσφέρει το λιμάνι μας, στις υπηρεσίες που παρέχονται μετά την ανάπλαση της παραλίας και το καλό service από τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου, πάντα με τη βοήθεια και τη φροντίδα του Λιμεναρχείου Σύρου», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η άφιξη όλων αυτών των ιστιοπλοϊκών συμβάλλει σημαντικά τόσο στην  προβολή του νησιού, όσο και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξή του, καθώς οι επισκέπτες ενισχύουν μέσω των αγορών τους τις τοπικές επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας, κατέστησε γνωστό πως μετά από ενέργειες τόσο του Λιμενικού Ταμείου όσο και του Λιμεναρχείου, τα πλοία μπαίνουν πλέον στο λιμάνι της Σύρου με πολύ μικρή ταχύτητα ώστε να μη δημιουργείται αυτός ο κυματισμός που στο παρελθόν αποτελούσε αρνητικό παράγοντα για την προσέλευση σκαφών.

«Έχουμε μπει σε μια πολύ καλή πορεία και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τον μεγάλο αριθμό αφίξεων».