Κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνικό Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Γενναίο ΟΧΙ στη λήθη από τη μαθητιώσα νεολαία της Σύρου

  • Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, 2018 - 13:45

Κορυφώθηκε με την μαθητική – στρατιωτική παρέλαση, στην πλατεία Μιαούλη, ο τριήμερος εορτασμός για την εθνική επέτειο του μεγαλοπρεπούς ελληνικού “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά την στεφάνωση στα ηρώα της Ερμούπολης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, σήμερα, Κυριακή, μαθητές, σπουδαστές, μέλη αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και το Τάγμα Εθνοφυλακής Ερμούπολης παρέλασαν ενώπιον του Βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Συρίγου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, φορέων, καθώς και πλήθους κόσμους.

Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να ανοίγει την παρέλαση, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Βορειοελλαδιτών, Ποντίων και Κρητών, μαθητές από όλα τα Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού, μέλη του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του αθλητικού συλλόγου Tae Kwon Do Ερμούπολης, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σπουδαστές από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, καθώς και οι στρατιώτες του Τάγματος Εθνοφυλακής, απέτισαν φόρο τιμής στην ηρωική άρνηση των Ελλήνων, απέναντι στο τελεσίδικο των δυνάμεων του Άξονα, για αποδοχή της κατοχής.

Της μαθητικής παρέλασης, προηγήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μετά το πέρας της Δοξολογίας, από τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Κυκλάδων κ. Νεκτάριο Αλυφαντή και τέλος Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο του Ι.Ν. του Αγ.Νικολάου και κατάθεση στεφάνων, από τον κυβερνητικό βουλευτή και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με χορούς από τα τμήματα παιδιών και ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Συνεχής προσθήκη φωτογραφιών