Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου «Ο Γέρος του Μωριά συνεχίζει το πολύπλευρο έργο του

Κοινωνική και πολιτιστική ευαισθησία

Παιδιά μελών του τα οποία εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, κάνοντας υπερήφανους τόσο τους γονείς τους, όσο και τους συντοπίτες τους, βράβευσε και φέτος ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου «Ο Γέρος του Μωριά».

Στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Ερμής», το διοικητικό συμβούλιο τίμησε τους φοιτητές Αριστείδη Νικολακόπουλο (Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), Κωνσταντίνο Φίλιο (Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου) και Κωνσταντίνα Καραβάνα (Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σύλλογος προσέφερε μία μικρή οικονομική ενίσχυση στο Σύλλογο Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου, στον Σύλλογο Εθελοντική Αιμοδοσία Σύρου και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος των Πελοποννησίων κ. Γιάννης Καλοφωλιάς τόνισε ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη διατήρηση της βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων που τους άφησαν οι πρόγονοί τους, ώστε να τα μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές.

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης για τη βοήθειά τους, όσο και τον δάσκαλο της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει, Φώτη Καλκαβούρα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι: Κώστας Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Κώστας Σιδερής (λαούτο), Διαμαντής Ρουμελιώτης.