Έναρξη του 4ου Παιδικού Εργαστηρίου στην Ερμούπολη

  • Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 2019 - 12:35

Στο πλαίσιο έναρξης του 4ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Τέχνης Γ.&Ε. ΒΑΤΗ, ενημερωτική συνάντηση των γονέων, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη μαζί με εθελοντές εικαστικούς, για  τον τρόπο λειτουργίας και τις δράσεις του Εργαστηρίου.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού, διοργανώνει από το 2015, το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι, σχολικής ηλικίας από 8-14 χρόνων με δωρεάν συμμετοχή. Αυτή η προσπάθεια υλοποιήθηκε μέσω της δυναμικής ενεργούς συμμετοχής εθελοντών εικαστικών με υπεύθυνο του Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου τον κ. Γιάννη Δανέλη.

Στόχος και του φετινού εργαστηρίου, με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, είναι η προσωπική εικαστική έκφραση του παιδιού, η σύνδεσή της με το περιβάλλον και η προσέγγιση της εικαστικής δημιουργίας τοπικά και παγκόσμια. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση θα έρθουν σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες καθώς και με το έργο ορισμένων διάσημων εικαστικών προσωπικοτήτων. Σταδιακά, θα ενισχύονται οι εικαστικές εμπειρίες, γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, στοχεύοντας τόσο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, όσο και στη δημιουργία και τη διατήρηση του πολιτισμικού μας περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος: «Η φετινή πρωτοτυπία του 4ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου έγκειται στο ότι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από δράσεις, να διδαχθούν, να εργαστούν και να εμπνευστούν μέσα σε έναν ολοκληρωμένο εκθεσιακό χώρο, μέσα σε μια γκαλερί, καθώς στον χώρο τους θα εκτίθενται μερικά έργα μεγάλων καλλιτεχνών, που έχουν δωρισθεί όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο μας. 

Θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι είναι άλλη μια κατάλληλη ευκαιρία να βγάλουμε αυτά τα έργα στο φως και να τα αφήσουμε να “αναπνεύσουν”.

Είναι, επίσης, η κατάλληλη ευκαιρία κάποια από τα έργα αυτά να γίνουν πρότυπα για τα παιδιά του Εργαστηρίου μας, δίνοντας τους τροφή για έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα και καλλιεργώντας περαιτέρω την αισθητική και την οπτική τους.

Είναι ευκαιρία και για όλους εμάς, στη συνέχεια, να απολαύσουμε πραγματικά έργα τέχνης με υψηλή καλλιτεχνική αξία, τα οποία μας έχουν προσφέρει εγκάρδια μεγάλοι καλλιτέχνες για ανάλογους σκοπούς, για την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού και της παιδείας μας.  

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον εθελοντή εικαστικό κ. Γιάννη Δανέλη για την πολύτιμη συνεργασία και προσφορά του στην προσπάθεια υλοποίησης και του 4ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου, καθώς αφιερώνει με αγάπη και μεράκι σημαντικό μέρος του δημιουργικού χρόνου του .

Επίσης, ευχαριστούμε εγκάρδια τους συμμετέχοντες εθελοντές εικαστικούς, αναφέροντας τους με τη σειρά που θα διδάξουν:

Τον κ. Γιάννη Ξαγοράρη, την κα Τίνα Μάμαλη ,την κα Αιλίν Βελισσαροπούλου ,την κα Δανάη Κοκκίνου, την κα Χρυσάνθη Ζαράρη, καθώς και τα μέλη της ομάδας «ΠαραμυθιάΖΩ» με την κα Γεωργία Ματσούκα.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική χορηγία την κα Δέσποινα Παρασκευαΐδου, για το στήσιμο της έκθεσης με έργα της δημοτικής πινακοθήκης τους κ.κ Γιώργο Αλτουβά και Μανώλη Σιγάλα, για τη μικροφωνική εγκατάσταση τον κ. Νίκο Κοντιζά, όπως και τους συνεργάτες του Τμήματος Πολιτισμού και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών για τη συλλογική προσπάθεια.

Ολόψυχα ευχαριστούμε όλους εσάς, τους γονείς και κηδεμόνες, που μας εμπιστεύεστε ό,τι πιο πολύτιμο έχετε !!!Τα παιδιά σας!!!».

Μικροί μας φίλοι ...Καλή δημιουργική απασχόληση !!!

Το Παιδικό  Εικαστικό Εργαστήρι ξεκινά  στις 5 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Τέχνης Γ.&Ε. Βάτη, και θα  λειτουργεί κάθε Τρίτη  σε 2 τμήματα και ώρες: 17:30 -18:30  & 18:30- 19:30.