Μέλη και φίλοι του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου καλωσόρισαν μαζί το 2020

Ημέρα γιορτής και χαράς για τον «Γέρο του Μωριά»

  • Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2020 - 06:29

Η προσπάθεια για τη διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της ιδιαίτερης πατρίδας τους θα αποτελέσει και το νέο έτος της «σημαία» των μελών του Συλλόγου Πελοποννησίων Σύρου «Ο Γέρος του Μωριά».

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μέλη και φίλοι του δραστήριου Συλλόγου αντάμωσαν στο κέντρο διασκέδασης «Ζωζεφίνα», στον Γαλησσά, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και γιόρτασαν σαν μία μεγάλη οικογένεια τον ερχομό του 2020, ανταλλάζοντας εγκάρδιες ευχές για μία χρονιά, γεμάτη υγεία, χαρά, ευημερία και προκοπή.

Σταθερός στόχος η βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Καλοφωλιάς, τονίζοντας πως μέσα από το έργο τους, τα μέλη του «Γέρου του Μωριά» επιχειρούν να κρατήσουν αναλλοίωτα από το πέρασμα του χρόνου και τη σκληρή καθημερινότητα τα ήθη, τα έθιμα και όσα διδάχτηκαν από τους γονείς και τους παππούδες τους.

«Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί συλλογικά και ατομικά, ο καθένας με τον δικό του τρόπο για τη διατήρησή τους ώστε να τα μεταλαμπαδεύσουμε σωστά στις επόμενες γενιές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα πως, η συμμετοχή του Συλλόγου σε εκδηλώσεις, οι δράσεις και οι προτάσεις του, η καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική, καθώς και η απλή παρουσία του αποτελούν στοιχεία για τη βελτίωση των ανθρωπίνων σχέσεων και τη λήψη σωστών αποφάσεων και πρωτοβουλιών - κατεύθυνση την οποία ακολουθεί διαχρονικά το διοικητικό συμβούλιο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύλλογος ενίσχυσε οικονομικά φορείς του νησιού που παράγουν μεγάλο κοινωνικό έργο, «αγκαλιάζοντας» και υποστηρίζοντας συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά τους. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκαν χρηματικά ποσά στον Σύλλογο Παροχής Φροντίδας και Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου, στον Σύλλογο Εθελοντικής Αιμοδοσίας Σύρου και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κυκλάδων.

Καταλήγοντας, ο κ. Καλοφωλιάς ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου για την πολύτιμη συνεργασία τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τον δάσκαλο της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, Φώτη Καλκαβούρα, προτρέποντας ωστόσο κι άλλους φίλους του συλλόγου να συμμετέχουν στα μαθήματα που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 18:00. «Ο χορός δεν είναι ντροπή, δεν έχει ηλικία, είναι γυμναστική, χαρά, καλή παρέα και απαλλαγή από το άγχος της καθημερινότητας».

Σημειώνεται ότι η φετινή εκκλησιαστική γιορτή του Συλλόγου θα τελεστεί στις 9 Φεβρουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.