«ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ»

Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου εντοπίστηκε στη Δράμα

  • Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2020 - 06:29

Βαγγέλης Ψωμάς

Το περιστατικό συνέβη στην Κοινότητα Πετρούσας, όπως εξηγεί στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Προσοτσάνης κ. Αλ. Ψωμάς.

Μια αναπάντεχη εξέλιξη είχαν οι εργασίες των τεχνικών συνεργείων στην Κοινότητα Πετρούσας που πραγματοποιούνται προκειμένου να δημιουργηθεί δημοτικό πάρκινγκ στο παλιό κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος.

Οι εργαζόμενοι των τεχνικών συνεργείων, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εργασίες κατεδάφισης και εκσκαφής στο παλιό κτίριο, ήρθαν αντιμέτωποι με μία παλιά πολεμική οβίδα που προερχόταν, πιθανώς, από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το περιστατικό συνέβη στη 1.30 το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια των έργων από εργολαβικό συνεργείο, το οποίο πραγματοποιούσε εργασίες για λογαριασμό του Δήμου Προσοτσάνης.

Μιλώντας στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παιδείας και ΚΕΠ Δημοτικής Ενότητας Προσοτσάνης και Φωτολίβους κ. Αλέξανδρος Ψωμάς, ο οποίος έσπευσε άμεσα στην περιοχή του συμβάντος, σημείωσε ότι “το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Πετρούσα συνεργείο για λογαριασμό του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιούσε εργασίες εκσκαφής προκειμένου να διαμορφωθεί σε δημοτικό χώρο στάθμευσης το παλιό κτίριο του Αστυνομικού τμήματος το οποίο κατεδαφίστηκε. Κατά την διάρκεια των εργασιών και γύρω στις 1.30 το μεσημέρι, εντοπίστηκε από τα τεχνικά συνεργεία η συγκεκριμένη οβίδα. Για λόγους ασφαλείας, ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Στη συνέχεια έφθασαν συνεργεία της Πυροσβεστικής και Πυροτεχνουργοί του Στρατού προκειμένου να μεταφέρουν την οβίδα σε ασφαλή χώρο και να την εξουδετερώσουν”.