“Η ΡΟΔΙΑΚΗ”

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο πρώην προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών

  • Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:24

Ένοχος κατά πλειοψηφία, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ο πρώην προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πρόκειται για την έφεση που είχε ασκήσει ο πρώην προϊστάμενος κατά της απόφασης που είχε λάβει στις 21 Φεβρουαρίου 2018 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για την υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε πριν από έξι χρόνια στο Ροδίνι και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 32χρονη κοπέλα. Πρωτόδικα ο πρώην προϊστάμενος ως υπεύθυνος για την απουσία των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην περιοχή, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να εξαφανίσει την ποινή αυτή, καθώς δηλώνει αθώος, ο πρώην προϊστάμενος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε χθες και το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και του επέβαλε, κατά πλειοψηφία (μία ψήφος ήταν υπέρ της αθώωσης του κατηγορουμένου), ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται πως θεωρείται βέβαιο ότι ο πρώην προϊστάμενος θα ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης αυτής στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, καθώς εξαρχής δηλώνει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροίτου κ.κ. Κώστας Σαρρής και Στέλιος Κιουρτζής, ότι δεν φέρει κάποια ευθύνη για την εποπτεία του δρόμου, ισχυρισμό τον οποίο αντέκρουσε η οικογένεια της άτυχης κοπέλας δια του δικηγόρου της (συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας) κ. Ηλία Ζωγραφίδη ο οποίος και έχει επισημάνει και στο πρωτόδικο δικαστήριο μεταξύ άλλων πως βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας ο εκάστοτε προϊστάμενος υπεύθυνος για τα μέσα οδοποιίας του δήμου θα πρέπει να φροντίζει να εποπτεύονται οι δρόμοι τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο και να τηρείται βιβλίο για την κατάστασή τους, το οποίο δεν υπάρχει.

Σημειώνεται πως το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8.50 το πρωί στο Ροδίνι και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία 32χρονη κοπέλα!

Πρόκειται για τη Σταματία Δημητρά του Στέργου, η οποία έχασε τον έλεγχο του διθέσιου Smart που οδηγούσε, κινούμενη από το Καρακόνερο προς το πάρκο Ροδινιού.

Η 32χρονη Ροδίτισσα, ήταν εξαιρετικά άτυχη, αφού στο σημείο όπου χτύπησε στο κράσπεδο δεν υπήρχε μπάρα ασφαλείας ή στηθαίο παρά μόνο ένα μικρό τσιμεντένιο διάζωμα ύψους 15 έως 20 πόντων. Κάτω από αυτό υπήρχε κενό 4 – 5 μέτρων περίπου με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καβαλήσει το τσιμεντένιο διάζωμα, να «απογειωθεί», να καρφωθεί σε μπαλκόνι σπιτιού(!) και στη συνέχεια να πέσει στο κενό με την πλευρά της οδηγού από το ύψος των 4 – 5 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει η νεαρή κοπέλα τραγικό θάνατο.

Για το δυστύχημα σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε σε δίκη ο τότε προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, φερόμενος ως υπεύθυνος για την απουσία των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στην περιοχή.

Ετικέτες: