“ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ”

Μεγάλη και αποτελεσματική η συμμετοχή των εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου του Ερυθρού Σταυρού στις πλημμύρες

  • Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:28

Από τη πρώτη μέρα της μεγάλης καταστροφής που έπληξε την Κρήτη και ιδιαίτερα την περιοχή της Χερσονήσου αλλά και κάποιες περιοχές στο Ρέθυμνο οι εθελοντές του περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή.

Οι εθελοντές του σώματος Σαμαρειτών και Διασωστών, επιδεικνύοντας την ετοιμότητα τους έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις

Σε άμεση επικοινωνία του προέδρου του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Dr Αντώνη Αυγερινό με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου κο Μανώλη Ραπτάκη, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών που έχει σχεδιαστεί στο περιφερειακό τμήμα. Παράλληλα με τη αντιμετώπιση της κατάστασης στο Ρέθυμνο, που απαιτήθηκε η άντληση νερών μέσα από πλημυρισμένα σπίτια, εθελοντές μας από τη πρώτη μέρα βρέθηκαν στο πλευρό των συναδέλφων εθελοντών του Ηρακλείου.

Όλες τις μέρες οι εθελοντές προσέφεραν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες σε πολλές εργασίες που τους ανατέθηκαν, φέρνοντας εις πέρας μεγάλο αριθμό περιστατικών. Σε άψογη συνεργασία τόσο με τους εθελοντές των άλλων τμημάτων της Κρήτης που συμμετείχαν στην επιχείρηση όσο και με τον συντονιστή κο Γιάννη Βαλμά που κατέφθασε στη Κρήτη.

Συμμετείχαν συνολικά 36 εθελοντές από το Περιφερειακό Τμήμα Ρεθύμνου. Έκαναν διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που ήρθε από τα κεντρικά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκκενώσεις κτηρίων, καθαρισμούς, αντλήσεις νερών από υπόγεια, συνδρομή σε καταγραφές ζημιών, διανομή σισιτίων και κάθε άλλη βοήθεια που κρίθηκε απαραίτητη από την συντονιστική ομάδα.

Απέδειξαν για άλλη μια φορά την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που διαθέτουν με υπευθυνότητα, αμεσότητα και αίσθημα βαθειάς ανθρωπιστικής αντίληψης προς τους συνανθρώπους που είδαν τις επιπτώσεις της καταστροφής να διαλύουν τις περιουσίες τους και να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Δίκαια απέσπασαν τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Προέδρου του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και όλων των άλλων παραγόντων με πρώτο το Δήμο Χερσονήσου. Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ ερχόταν από τους ίδιους τους πληγέντες που έβλεπαν τους εθελοντές ερυθροσταυρίτες σαν τους επίγειους αγγέλους που πήγαν να τους προστατέψουν και να τους απλώσουν χέρι βοηθείας.

Πολλές φορές ακούστηκε η φράση από τα χείλη των πληγέντων: Ήρθε ο Ερυθρός Σταυρός!!!

Μια φράση που περικλείει το βαθμό της εκτίμησης που οι άνθρωποι έχουν απέναντι στο ερυθροσταυρικό κίνημα αλλά και το μέγεθος της εμπιστοσύνης τους στο υψηλό επίπεδο βοήθειας που μπορούν να τους παρέχουν οι εθελοντές μας με βαθύ αίσθημα ανθρωπισμού και πραγματικού εθελοντισμού.

Υπερήφανοι όλοι οι εθελοντές μας που ανήκουν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, δύναμη Ανθρωπισμού, δύναμη Εθελοντισμού!

ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ!

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, όπου υπάρχει ανάγκη!