“ΗΜΕΡΑ” ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Zacleanthos και Green Activist Group | Απάλλαξαν τις Αλυκές από 40 σακούλες απορρίμματα

  • Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:26

Ακόμα και εν μέσω πανδημίας οι Εθελοντικές Ομάδες του νησιού μας προσπαθούν να συνεχίσουν το σπουδαίο τους έργο στηρίζοντας την κοινωνία και βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης στον τόπο μας. Αυτό έκαναν από κοινού οι εθελοντικές ομάδες “Zacleanthos” και “Green Activist Group” καθώς βρέθηκαν στην περιοχή των Αλυκών και σε άλλα κοντινά σημεία και συγκέντρωσαν 40 μεγάλες σακούλες γεμάτες κυρίως πλαστικά αντικείμενα.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν 22 εθελοντές, ενώ οι δυο οργανώσεις είχαν πάρει και σχετική άδεια από την Αστυνομική Διεύθυνση Κατασταρίου για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό, τηρώντας αυστηρά μέτρα αφού φόρεσαν μάσκες και τηρούσαν τις κοινωνικές αποστάσεις.

“Καταρχήν ρωτήσαμε την αστυνομία για να μας δώσει άδεια. 22 άτομα συνολικά. Ανάμεσα τους ήταν και παιδάκια. Κάναμε 3-4 ομάδες. Πήγαμε στα Τηγάνια και μαζέψαμε πλαστικά μπουκάλια, φελιζόλ, ρούχα, σίδερα, ανταλλακτικά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Άλλη ομάδα πήγε στην παραλία των Αλυκών και άλλη σε κοντινή περιοχή. Κάναμε τέσσερις ομάδες και μέσα σε δυο ώρες μαζέψαμε πάνω από 40 μεγάλες σακούλες” τόνισε το μέλος της Zacleanthos Βεντούλα Βασίσκοβα.

Αναφέρθηκε και στην βοήθεια και της τοπικής κοινότητας Αλυκών ώστε να συγκεντρωθούν οι σακούλες σε συγκεκριμένο σημείο και πρόσθεσε “Ήρθε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλυκών και μας βοήθησε να τις μεταφέρουμε, φέρνοντας σε ένα σημείο. Μας βοήθησε σε αυτό και όλοι συμφωνήσαμε ότι είναι λίγο κρίμα να μην βγούμε έξω και να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Θα ήταν ωραίο τώρα που είναι στην καραντίνα ο κόσμος θα ήταν ωραίο να έχουμε επίσημη άδεια να συνεχίσουμε αυτές τις δράσεις”.

Και στη συμβολή της κα. Κλάδη για να γίνει ο συγκεκριμένος καθαρισμός μια και “Η σκέψη ήταν από μια κυρία που μένει στην περιοχή και επειδή σε αυτόν τον τρόπο υπάρχουν ζώα που μπορεί να κινδυνεύουν από την ύπαρξη του πλαστικού. Μαζί με το Green Activist Group έγινε ο εθελοντισμός και θέλουμε να συνεχίσουμε τηρώντας τα μέτρα. Όσοι καθάριζαν φορούσαν μάσκες και επειδή ήταν τεράστια περιοχή δεν υπήρχε κίνδυνος”.

Η κ. Βασίσκοβα ζήτησε από κάθε πολίτη να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που έχει στη διάθεση του και να προχωρήσει σε καθαρισμούς που είναι σημαντικοί για το νησί μας.

Οι Αλυκές έχουν καθαριστεί άλλες δυο φορές, ενώ υπάρχουν και άλλες ακτές γεμάτες σκουπίδια.