Μπλοκαρισμένα τα πλοία από απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά

  • Πέμπτη, 3 Ιουνίου, 2021 - 08:03

Σε αναμονή βρίσκεται πλήθος ταξιδιωτών για τα νησιά καθώς η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, περιφρουρώντας την απεργιακή της κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, μπλόκαρε τον καταπέλτη του πλοίου "Blue Star Delos" που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα - Πάρο - Νάξο, απαγορεύοντας την επιβίβαση των επιβατών.

Η κίνηση αυτή έρχεται παρά την χθεσινή ανακοίνωση ότι η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία 4 ναυτεργατικών σωματείων μετατίθεται για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Παράλληλα,κατόπιν αίτησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) προς το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, κυρήχθηκε η απεργία της 3 Ιούνη 2021 ως παράνομη και καταχρηστική.

Το μπλοκάρισμα των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά σημαίνει μεγάλες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πλοίων, ενώ δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση των επιβατών.

Τε΄λικώς, μόλις πριν από λίγα λεπτά η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε αναστολή των κινητοποιήσεων, με αποτέλεσμα το πλοίο να αναχωρήσει τελικά στις 9:00.