«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηράκλεια – “Έχουμε στοιχεία ότι είναι εμπρησμός”

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και στην περιοχή Λαντζόι
  • Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021 - 06:27

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας και στην περιοχή Λαντζόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr,το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κοντά στο χωριό Ηράκλεια και έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης στον οικισμό αυτό.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και από την Αχαΐα, μεταβαίνουν στο σημείο για συνδρομή στη κατάσβεση.

Σπεύδουν δυνάμεις και από την Καυκανιά που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, καθώς νωρίτερα υπήρχε σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αυτό το σημείο. Ζητήθηκε και συνδρομή από εναέρια μέσα.

Η Ευσταθία Γιαννιά, Περιφερειακή Συνονίστρια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, μιλώντας στο pelop.gr, είπε ότι το μέτωπο της Καυκανιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Τα ενεργά μέτωπα που ανησυχούν είναι στη περιοχή Φλόκα και Ηράκλεια. Από την Αχαΐα, έχουν σπεύσει 4 πυροσβεστικά οχήματα, με πεζοπόρα τμήματα.

Έχει ζητηθεί προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Ηράκλεια.

Δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται σε σημεία στο οδικό δίκτυο προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και για να απομακρύνουν τους πολίτες που βρίσκονται εκεί άσκοπα.

Συνδράμουν από αέρος και πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 pzl και 2 ελικόπτερα.

Για εμπρησμό κάνει λόγο, μιλώντας στο documentonews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ζητά από τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Γιαννόπουλος, δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα , την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή , στις περιοχές Ηράκλεια και Φλόκα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προκάλεσαν προβληματισμό. «Έχουμε στοιχεία και φωτογραφίες ειδικά για την πυρκαγιά στην περιοχή Φλόκα ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η κατάσταση εκεί ευτυχώς είναι ελεγχόμενη ενώ ελεγχόμενη φαίνεται ότι είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ηράκλεια, όπου όμως για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τους κατοίκους του χωριού να φύγουν», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηράκλεια Ολυμπίας, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή μαζί με εναέρια μέσα. Κινδυνεύουν Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, ενώ η φωτιά είναι στα 6 χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία.

Στην περιοχή επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr 22 υδροφόρα οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Τ.Α. συνεπικουρούμενες από χωματουργικά μηχανήματα. Επίσης από αέρος σύμφωνα με την περιφερειακή συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας Ευσταθία Γιαννιά επιχειρούν 6 αεροσκάφη.

Ετικέτες: