Βήμα-Βήμα τις Κυκλάδες

  • Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021 - 19:36

Με την συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο εθελοντής-πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους, συνεχίζει το φιλανθρωπικό του έργο περπατώντας όλα τα νησιά των Κυκλάδων προς ενίσχυση αναγκών φιλανθρωπικών συνδέσμων της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους θα διεξάγει πεζοπορίες στα 33 Κυκλαδίτικα νησιά μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης που τόσο έχουμε συνεχώς ανάγκη.

Ταυτόχρονα θα κατορθώσει άλλο ένα επίτευγμα, να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε όλα τα νησιά των Κυκλάδων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι πορείες ξεκινούν στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 από την Σαντορίνη και ακολούθως σε όλα τα 33 νησιά των Κυκλάδων μέχρι τις 16 Οκτωβρίου οπότε και θα επιστρέψει πίσω στην Κύπρο.

Τις πορείες στηρίζουν αρκετά από τα νησιά των Κυκλάδων με τους Δήμους τους να στέκονται δίπλα στον εθελοντή-πεζοπόρο με φιλοξενία και βοήθεια.

Οι πεζοπορίες εντάσσονται μέσα στην μεγάλη δραστηριότητα «Βήμα-Βήμα την Κύπρο» που ξεκίνησε το 2020 με το επίτευγμα της πεζοπορίας περιμετρικά ολόκληρης της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων των κατεχομένων, σε 29 μέρες και 740χλμ και ακολούθως με 33 φιλανθρωπικές και κοινωνικές πεζοπορίες όπου ενισχύθηκε το έργο πολλών ΜΚΟ.

Με αυτές τις δραστηριότητες ο Αλέξης Σοφοκλέους προτάθηκε για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021 και έτυχε μεγάλης προβολής από ΜΜΕ ως επίσης και του Euronews.

Στο Υou Τube υπάρχουν εκτενή στιγμιότυπα από την πορεία περιμετρικά της Κύπρου.

Την μοναδική αυτή δραστηριότητα μπορεί κανείς να την ακολουθεί μέσω της σελίδας «Βήμα-Βήμα την Κύπρο» στο facebook με οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που ο εθελοντής-πεζοπόρος θα αναρτά καθημερινά.