“ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ”

Ο σεισμός επιδείνωσε τα σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Δεν χρησιμοποιείται από τους εργαζόμενους μεγάλο τμήμα του κτηρίου
  • Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, 2021 - 06:24

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στο κτήριο του Κέντρου Υγείας Σπηλίου, μετά τον σεισμό της περασμένης εβδομάδας, τα οποία ουσιαστικά προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα.

Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Κ.Υ., το κτήριο έχει παρουσιάσει εδώ και 12 χρόνια μία καθίζηση σε τμήμα 200 τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες το υπέδαφος είτε να υποχωρεί είτε να φουσκώνει, συμπαρασύροντας όπως λένε τους τοίχους.

Ο πρόσφατος σεισμός επιδείνωσε τις ρωγμές στους τοίχους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκαστούν να εκκενώσουν το χώρο που στέγαζε το γκισέ υποδοχής, την διοικητική υπηρεσία, την βραχεία νοσηλεία, το εμβολιαστικό κέντρο και τρεις αποθήκες.

Όπως ανέφερε στο GOODnet η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, στην οποία υπάγονται διοικητικά τα κέντρα υγείας, και στο Κ.Υ. Υγείας έγινε αυτοψία, όπως έγινε σε όλους τους υγειονομικούς χώρους.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως μετά την εκκένωση υπάρχει τεράστιο χωροταξικό πρόβλημα που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας.