“ΜΑΓΝΗΣΙΑ”

Χιόνια στα ορεινά του ανατολικού Πηλίου- Στους 15 πόντους το νέο χιόνι

  • Τετάρτη, 2 Μαρτίου, 2022 - 06:22

Χιονόπτωση σημειώθηκε, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη στα ορεινά του ανατολικού κυρίως Πηλίου, με την Περιφέρεια να είχε ήδη προετοιμαστεί και να μην έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα λόγω των καιρικών φαινομένων.

Όπως ανέφερε η χιονόπτωση ξεκίνησε από τις 5 περίπου το πρωί, ενώ στο Κεραμίδι επιχειρούν από το πρωί τρία μηχανήματα. Επεσήμανε ότι στο Πήλιο από την Αλικόπετρα μέχρι και Καράβωμα υπάρχει χιόνι, ενώ το νέο χιόνι που έπεσε έφτασε και τα 15 εκατοστά.

Στις 11 περίπου το πρωί άρχισε να χιονίζει και στον Κοκκινόβραχο, “κατέβηκε” δηλαδή το φαινόμενο σε πιο πεδινές περιοχές, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα στην Όθρυ και στα ορεινά του Αλμυρού, καθώς εκεί είναι ασθενής η χιονόπτωση.

“ Ήμασταν προετοιμασμένοι, είχαμε τα προγνωστικά τα καιρικά, δουλεύουν και επιχειρούν αλατιέρες, δεν έχουμε κλειστούς δρόμους, είναι καθαρά όλα τα δίκτυα, έγιναν οι μεταφορές των μαθητών με τα λεωφορεία, διεξάγεται κανονικά η συγκοινωνία και η διέλευση των μεγάλων φορτηγών”, σημείωσε η κ. Κολυνδρίνη.

Σε ότι αφορά το Χιονοδρομικό, με τη νέα χιονόπτωση το χιόνι φτάνει το μισό μέτρο ενώ μετά το πέρας του καιρικού φαινομένου, που θα διαρκέσει και αύριο, θα γίνει η απαραίτητη διάστρωση των πιστών και θα λειτουργήσει για το Σαββατοκύριακο.

Ετικέτες: