Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Μια καινούρια ζωή με βάση την αλήθεια

  • Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, 2017 - 10:25

Η ποιμαντική διακονία, η διδασκαλία, η δραστηριότητα και η ομολογία είναι τα μηνύματα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, ανάλογα με το πνεύμα των Πατέρων της 7ης Οικουμενικής Συνόδου, η οποία έγινε το 787 μ.Χ., ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση της Ορθοδοξίας.

Οι Πατέρες αυτοί, που έβαλαν τη σφραγίδα τους στη διαμόρφωση των βασικών δογματικών αληθειών, ήταν συγγραφείς και μελετητές με σπάνια θεολογικά και θεόπνευστα έργα που μέχρι σήμερα δίνουν συμβουλές. Οι ίδιοι έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο για τη διαμόρφωση του χριστιανικού ορθόδοξου δόγματος. Εκτός από το θεολογικό ήθος υιοθέτησαν και ένα ποιμαντικό έργο προκειμένου να φανεί η αλήθεια και της χριστιανικής διδασκαλίας και της χρηστής και πιστής διοίκησης αλλά. Μας έδειξαν το σωστό δρόμο πώς πρέπει κι εμείς να εξακολουθούμε να ομολογούμε την πίστη μας. Υπήρξαν μεγάλοι κήρυκες, εικονικοί διδάσκαλοι, σεβαστοί και ταπεινοί πατέρες με έναν αγιότατο τρόπο ζωής. Αυτοί αποτελούν ακόμα και σήμερα φωτεινούς δέκτες για τα δικά μας βήματα ώστε να στηρίζουμε την πίστη μας όπως μας την παρέδωσαν. 

Στο σημερινό Ευαγγέλιο, κατά Λουκά, ο Κύριος μιλάει παραβολικά εγκαινιάζοντας την αρχή του κατηχητικού του έργου και αναφέρεται σε μια καινούρια ζωή με βάση την αλήθεια.