Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

“Χαιρόμαστε ως Έλληνες, χαιρόμαστε ως Χριστιανοί”

  • Σάββατο, 24 Μαρτίου, 2018 - 09:37

Τον εορτασμό του ευαγγελισμού της Θεοτόκου αναλύει στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “Μηνύματα Πίστεως”, η υπεύθυνη του κύκλου μελέτης της Αγίας Γραφής, Αλεξάνδρα Φετουρή, στο πλαίσιο δε της 25ης Μαρτίου.

Προλογικά στην εκπομπή αναφέρει τα παρακάτω: “Η 5η Κυριακή των νηστειών, δηλαδή φτάνουμε στο τέλος. Το πνευματικό μας ταξίδι έφτασε έξω α από το λιμάνι της Μεγάλης Εβδομάδος. Τελείωσαν ακόμη και τα διδακτικά μηνύματα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Σήμερα η ευαγγελική περικοπή μας λέει να ακολουθήσουμε τον Χριστό.

Εμείς όμως σήμερα θα δώσουμε προτεραιότητα στη μεγάλη γιορτή της Εκκλησίας μας, τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ευαγγελισμός είναι διπλή εορτή. Και χριστιανική κι εθνική. Και οι δύο έχουν το ίδιο μήνυμα. Μιλούν για την ελευθερία. Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από την ελευθερία στον άνθρωπο; Γιορτάζουμε λοιπόν τα μεγαλεία του δυνατού Θεού, για την επέμβαση που έκανε τόσο για την ψυχική μας ελευθερία, όσο και για την απελευθέρωση των Ελλήνων επί 400 χρόνια που ήταν σκλαβωμένοι. 25Η Μαρτίου, διπλή η χαρά. Χαιρόμαστε σαν Έλληνες και σαν Χριστιανοί. Γιατί όπως είπαμε και οι δυο γιορτές έχουν κάτι κοινό. (...)”.