Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Η Εκκλησία τιμά τους Πνευματικούς Πατέρες

  • Σάββατο, 19 Μαΐου, 2018 - 11:43

Τα ουσιαστικά μηνύματα που συνόδευσαν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο μεταφέρει η κα Αλεξάνδρα Φετουρή, η υπεύθυνη των κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, στο πλαίσιο της εκπομπής της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “Μηνύματα Πίστεως”.

Η ίδια, αφού εξηγεί πως ξεκινά προσεχώς η πορεία προς την Πεντηκοστή, μιλά αναλυτικά “για τα πρώτα θεμελιώδη δόγματα της πίστεώς μας”.

Προλογίζοντας, αναφέρει τα παρακάτω:

“Φτάνουμε στο τέρμα αυτού του πνευματικού εκπαιδευτικού ταξιδιού που κάναμε, το οποίο άρχισε με το άνοιγμα του Τριωδίου. Τώρα λοιπόν, την Κυριακή θα πρέπει να πάρουμε την “αμοιβή” μας. Την “αμοιβή” αυτή θα μας τη δώσει το Πανάγιο πνεύμα, την ημέρα της Πεντηκοστής. Δηλαδή θα σφραγίσει αυτό το πνευματικό διάστημα όλο. Το Άγιο Πνεύμα η Εκκλησία μας το γιορτάζει με μεγάλο σεβασμό και πραγματικά με μεγαλοπρέπεια. Γιατί το Άγιο Πνεύμα είναι πια κάτω στη γη. Είναι πανταχού παρόν και είναι εύκολο να εκπληρώσει την κάθε σωστή και σωτήρια επιθυμία μου. Τη γιορτή αυτή του Αγίου Πνεύματος την ονομάζει η Εκκλησία μας Πεντηκοστή. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, πριν όμως εορτάσουμε την Πεντηκοστή, η Εκκλησία μας, τιμά τους πνευματικούς πατέρες που έκαναν την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 και ήταν 318 Πατέρες. Αυτοί επειδή στερέωσαν την πίστη της Εκκλησίας γι αυτό η Εκκλησία τους τιμά όταν τελειώνει αυτό το Πνευματικό ταξίδι.

Αυτή η Σύνοδος διετύπωσε τα πρώτα θεμελιώδη δόγματα της πίστεώς μας, δηλαδή, μας είπε να πιστεύουμε στον Τριαδικό Θεό και στον Αναστάντα Χριστό”.