Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

"Είμαι εδώ για εσένα. Η ζωή μου είναι η τροφή σου"

  • Σάββατο, 4 Αυγούστου, 2018 - 10:55

Το μήνυμα της αιώνιας ζωής για τους ανθρώπους, μέσα από την πίστη τους στον Θεό, επισημαίνει στη σημερινή ευαγγελική περικοπή η Καθολική Εκκλησία, αναλύοντας τη σχετική παραβολή με "τον Ιησού που κάνει θαύματα στην Καπερναούμ". 

Στο πλαίσιο της σημερινής διαδικτυακής εκπομπής "Ο Λόγος του Κυρίου", ο π. Γιάννης Μαραγκός λέει τα εξής: "Την περασμένη Κυριακή ο Ιησούς φροντίζοντας για τις καθημερινές ανάγκες του κόσμου που τον ακολουθούσε και για τους μαθητές του, τους μοίρασε ψωμί πολλαπλασιάζοντας εκείνα τα πέντε ψωμιά που είχε ένα παιδί. Σήμερα θα μελετήσουμε τη συνέχεια εκείνου του συμβάντος, κατά το οποίο ο Ιησούς προτείνει ως άρτο ζωής τον ίδιο τον εαυτό του.

Λέει “εγώ είμαι ο άρτος της ζωής, το ψωμί που δίνει ο Θεός, αυτό που κατεβαίνει από τον ουρανό και δίνει ζωή στον κόσμο”.

Ας ακούσουμε τα γεγονότα όπως μας τα αφηγείται ο Ευαγγελιστής Ιωάννης: Τον καιρό εκείνο, όταν ο κόσμος είδε ότι ο Ιησούς δεν είναι εκεί ούτε και οι μαθητές του, ανέβηκαν κι αυτοί στα πλοιάρια και πήγαν στην Καπερναούμ, αναζητώντας τον Ιησού. Όταν τον βρήκαν στην άλλη όχθη του είπαν: “Πότε ήρθες εδώ;”. Ο Ιησούς τους αποκρίθηκε και τους είπε: “Αλήθεια, αλήθεια σας λέω με αναζητείτε όχι γιατί είδατε τα θαύματα, αλλά γιατί φάγατε από τα ψωμιά και χορτάσατε. Να εργάζεστε όχι για την τροφή που χάνετε, αλλά για την τροφή που παραμένει για την αιώνια ζωή και την οποία ο γιος του ανθρώπου θα σας δώσει. Διότι αυτόν σφράγισε ο Θεός Πατέρας.”.