Έκθεση ξύλινων μοντέλων πλοίων του κ. Αντώνη Ξαγοράρη στον Επιβατικό Σταθμό Ερμούπολης

Όταν η αγάπη και το μεράκι γίνονται τέχνη...

Την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μοντέλα πλοίων και ξύλινων σκαριών που έχει δημιουργήσει ο συμπολίτης μας, κ. Αντώνης Ξαγοράρης έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού, κατά την άφιξη και παραμονή τους στον Επιβατικό Σταθμό Ερμούπολης στο λιμάνι της πόλης.

Το μεράκι και η αγάπη του κ. Ξαγοράρη για τη ναυπηγοξυλουργική παράδοση της Σύρου και όχι μόνον, καθώς και η αγάπη του για τη θάλασσα, μετουσιώθηκε σε πράξη, με σκοπό την κατασκευή αξιόλογων και ιδιαιτέρως εντυπωσιακών ξύλινων μοντέλων πλοίων, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε πολίτης επισκεπτόμενος τον εσωτερικό χώρο του σταθμού αναμονής, που σήμερα συνθέτουν μία μοναδική έκθεση, η οποία και θα διαρκέσει έως και τις 27 Αυγούστου.

Ξύλινες τριήρεις, εμπορικά και επιβατικά πλοία, πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας, καθώς όμως και φάροι σε μέγεθος ξύλινων σκαλιστών μοντέλων, “κοσμούν” τον Επιβατικό Σταθμό της Ερμούπολης, ενισχύοντας τη λειτουργία του χώρου και ως προπομπού της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού.

Αν και στο φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται η ιδιαίτερη τέχνη του κ. Αντώνη Ξαγοράρη, ωστόσο μία επίσκεψη στον σταθμό αναμονής επιβατών στην παραλιακή ζώνη, θα εντυπωσιάσει τον κάθε επισκέπτη.