Κτίριο Επιβατικού Σταθμού Ερμούπολης και αίθουσα εργαστηρίων του ΤΜΣΠΣ στην παραλία Ερμούπολης

Στη μανία... συνθημάτων και γκράφιτι

Ένα ακόμη κτίριο – κόσμημα στο κέντρο της Ερμούπολης αποδεικνύεται “θύμα” της μανίας γκράφιτι, συνθημάτων, ακόμη όμως και ακατάληπτων μηνυμάτων που έχουν αποτυπωθεί με σπρέι στις εξωτερικές επιφάνειές του.

Πρόκειται για το κτίριο του Επιβατικού Σταθμού της Ερμούπολης καθώς όμως και για τον χώρο που φιλοξενεί τα εργαστήρια του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, υποδεχόμενο καθημερινά αρκετούς πολίτες.

Παρά το γεγονός πως αποτελεί ένα ιστορικό ακίνητο που παραμένει αρκετά καλά συντηρημένο μέχρι σήμερα, τόσο εσωτερικά, όσο όμως και εξωτερικά, φαίνεται πως, δεν αποτελεί σοβαρό λόγο για ορισμένους πολίτες, ώστε να μην προβαίνουν σε ενέργειες αισθητικού “βανδαλισμού” του, δοκιμάζοντας ως φαίνεται από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, τις “αντοχές” του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, οποιαδήποτε αποτύπωση συνθημάτων με σπρέι επί των μαρμάρινων επιφανειών του, καθιστά κάθε εργασία καθαρισμού του εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνολική εικόνα του.

Πρέπει να τονισθεί δε, πως τα περισσότερα εκ των γκράφιτι διακρίνονται στο ισόγειο του κτιρίου, όπου και λειτουργεί ο Επιβατικός Σταθμός και δεν αποτελούν ούτε υποψία της περίφημης “τέχνης τους δρόμου”, αντιθέτως, μόνον, μαρτυρούν την ασυνειδησία ορισμένων πολιτών.