Δήμος Μήλου

Η Τρίτη Ηλικία γιόρτασε στη Μήλο

  • Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2017 - 11:46

Με μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μήλου εορτάστηκε προς τιμήν των ηλικιωμένων του νησιού μας η «Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων» την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, στο χώρο του «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΗΛΟΥ».
Της εκδήλωσης προηγήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στη μνήμη των δωρητών του Γηροκομείου, Αντώνη – Ελένης Λιλλή και Δημήτρη Λιλλή, στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου.
Την εκδήλωση άνοιξε η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, κα Αθηνά Τζίκα, η οποία στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ιστορία του εορτασμού της εν λόγω ημέρας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Πατέρες της Εκκλησίας.
Ο Δήμαρχος Μήλου χαιρέτισε την εκδήλωση, τονίζοντας τον ανεκτίμητο ρόλο της τρίτης ηλικίας στην οικογένεια και την κοινωνία και ευχήθηκε σε όλους να έχουν Υγεία. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, ΚΕΠ Υγείας, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας), δίνοντας έμφαση στη νεοσύστατη κοινωνική δομή, το Κέντρο Κοινότητας. Επίσης σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το νησί μας.
Το λόγο πήραν, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, όπου παρουσίασαν αναλυτικά τους σκοπούς, τις δράσεις και τους στόχους του Κέντρου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμούς από τις Αντιδημάρχους κ.κ. Ζαμπέτα Τούρλου και Σοφία Βαμβακάρη.
Στην μνήμη των ευεργετών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση αυτή και το Super Market AB Βασιλόπουλος, που με μεγάλη προθυμία προσέφερε τα προϊόντα του για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων».