Φροντίδα και καθαριότητα διακρίνεται στα φρεάτια απορροής των υδάτων στην Ερμούπολη και σε κεντρικές οδούς της πόλης

Προετοιμασία πριν τα “γερά” πρωτοβρόχια

  • Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, 2017 - 06:14

Να έχει συντελεστεί ένα σημαντικό έργο καθαρισμού των φρεατίων σε αρκετά σημεία της Ερμούπολης διακρίνεται από τη γενικότερη εικόνα αυτών, “εμπνέοντας” αισιοδοξία σχετικά με την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της άφιξης των πρώτων “γερών” βροχοπτώσεων.

Τόσο στο κέντρο της Ερμούπολης, όσο επίσης στην παραλιακή ζώνη αλλά και σε αρκετά σημεία της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου μα και στον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών βροχοπτώσεων, έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα και μάλιστα σε επίπεδο διέλευσης των οδηγών, αφού η λειτουργία των φρεατίων έχει διαπιστωθεί προβληματική.

“Φρέσκιες” κι έντονες στη μνήμη είναι οι εικόνες κυρίως από την κεντρική οδό της Ηρώων Πολυτεχνείου που πλημμυρίζει σχεδόν σε ετήσια βάση, φέρνοντας στο προσκήνιο το θέμα της μη επαρκούς ανταπόκρισης των φρεατίων, αλλά και το θέμα της μη συστηματικής καθαριότητας αυτών.

Ωστόσο, σήμερα, δεν μπορεί παρά να επισημανθεί η καλή κατάσταση που διαπιστώνεται για τα φρεάτια από άποψη φροντίδας και απομάκρυνσης όλων των σκουπιδιών και των ξερών χόρτων που συνήθως διακρίνονται μέσα σε αυτά, γεγονός που τουλάχιστον με την άφιξη των πρώτων ισχυρών βροχών θα ευνοήσει την ομαλή απορροή των υδάτων.

Το φωτογραφικό υλικό έχει ληφθεί τόσο από την προαναφερόμενη οδό, όσο και από το παραλιακό μέτωπο, την οδό Ελ. Βενιζέλου (πρώην Ερμού) και τον πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη.