Επισκευαστικές εργασίες στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Πάγου με τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Κτιριακή ενίσχυση και αναβάθμιση

Σε εξέλιξη είναι οι επισκευαστικές εργασίες στο δημοτικό ακίνητο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πάγου προκειμένου να βελτιωθεί ο χώρος και σταδιακά να αναβαθμιστεί προς εξυπηρέτηση των αναγκών της αρμόδιας Κοινότητας και του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

Ειδικότερα, τα μέλη του Συλλόγου σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκο Βακόνδιο και τους εργάτες του Δήμου επιχειρούν την εκτέλεση των εργασιών που θα ενισχύσουν το κτίριο και θα βελτιώσουν την κατάσταση της οροφής του, προκειμένου μελλοντικά να καλυφθεί η απαίτηση αντικατάστασης των κουφωμάτων, που όπως διαπιστώνεται παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Βακόνδιο μάλιστα, την παρούσα χρονική στιγμή είναι σε εξέλιξη ήπιες οικοδομικές εργασίες σε αρκετά σημεία του κτιρίου, ενώ θα απομείνει για την περίοδο της άνοιξης και ο ελαιοχρωματισμός του.

Σχετικά με το θέμα των κουφωμάτων και της τοποθέτησης νέων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος εξήγησε πως θα απαιτηθεί ένα ποσό ύψους περίπου 6.000 ευρώ, με το οποίο ο Δήμος θα μπορέσει να προβεί στην προμήθειά τους μελλοντικά.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου εκφράστηκε δημοσίως (μέσω της σελίδας στο facebook) η ικανοποίηση των μελών του και κατοίκων της περιοχής προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον οποίο κι ευχαρίστησαν θερμά για την ανταπόκριση και συνεργασία του.